Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Ledová řezba pilou

Janek
Návštěvník
#1 | Zasláno: 9. 2. 2012 20:57
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s řezbou ledu. Počasí je ideální led musí mít už pořádnou sílu(tloušťku), tak hurá na to. Jen si lámu hlavu s tím, čím mazat řetěz, nerad bych zanechal v rybníku mastnou stopu. Mažete vůbec, nebo používáte ekologický olej? Nerad bych se dostal do konfliktu s rybáři že jsem říznul kapra do ploutve apod. . Měl bych to někde nahlásit, nebo ten led prostě upytlačit? Našel by se někdo v okolí HK.kdo by se přidal?
Robert Musil
Návštěvník
#2 | Zasláno: 15. 2. 2012 17:06
Nazdárek
Chodíme řezat na rybník v Dobré Vodě u Hořic, už tam stojí spousta výtvorů. Teď nám nakydalo sněhu a tak to už není ono.
Co se týká mazání řetězu, rozhodně bez oleje. Led a voda to maže dobře.
Nádržku doma vylej do pilin, nech vykapat a nastartuj pilku a vyžeň olej z čerpadla. Jinak budou na rybníku duhový kola. Vem si na boty nesmeky . lopatou vyhrň sníh. Zařízni pilku do ledu a stůj bokem jinak budeš durch. Řež kolmo aby vyndaná deska dobře stála. První díru musíš udělat větší a na straně kudy chceš desku vytáhnout seřízni hranu ledu šikmo ,jako nájezd. Pak to chce ve dvou, jeden lopatou nebo něčím jiným zatlačí desku pod hladinu a druhej u strany s nájezdem sapinou nebo nějakým ostrým hákem vytáhne desku na okolní led. Chce to hned sní dojet na místo jinak přimrzne a jde blbě utrhnout. Teď je hodně tlustej led a je to velká váha. Můžeš řezat z postavený desky a nebo si menší desky narovnat na sebe. Má to pak parádní proužky,ale to chce aby mrzlo. Jinak se nespojí.Když desku chceš postavit ,musíš za ní něco zarazit do ledu,jinak ujede.A boty nesmí klouzat .Minulou sobotu nám ujely nohy a mně spadla 300 kilová deska na ruce.Nic zlomenýho ,ale do dnes modrý a opuchlý.
Po pile je dobrý použít hořák,pěkně se led začistí a zprůhlední.
Když mrzne a pilku položíš tak zamrzne řetěz. Postačí lištu na chvilku ponořit do rybníka. No a doma vysušit spojku a nechat v teple. Řežem už několik roků a pilce to nevadí.
S chutí do toho a ledosochání ZDAR, Robert z Hořic

Přiložený soubor: Snímek 3057.jpg

Robert Musil
Návštěvník
#3 | Zasláno: 15. 2. 2012 17:43
Ještě fotečku ,a jinak je reportáž na archívu Novy. Zprávy sobota 4.2.

Přiložený soubor: Snímek 3047.jpg

Robert Musil
Návštěvník
#4 | Zasláno: 15. 2. 2012 18:02
Labuť dělal Martin Kučera,záchod Piry a šneka jako svoje první řezání Marek Vondrouš

Přiložený soubor: Snímek 3031.jpg

Přiložený soubor: Snímek 3036.jpg

Přiložený soubor: Snímek 3037.jpg

Přiložený soubor: Snímek 3039.jpg

Přiložený soubor: Snímek 3045.jpg

Janek
Návštěvník
#5 | Zasláno: 15. 2. 2012 23:55
Roberte díky moc za cenné rady, ale jak to tak sleduju tak už je pozdě, jednak je nakydáno sněhu a ani s tím mrazem to asi nebude tak hrozný. A já tam chtěl přijd v sobotu, jen jsem nevěděl jestli tam někdo bude kdo poradí. Pěkný kousky jste tam udělali! Tak snad někdy příště.
Robert Musil
Návštěvník
#6 | Zasláno: 17. 2. 2012 13:49
Na rybník přijeli nějací borci s foťákama a nadělali moc pěkný obrázky. Tady je najdeš . Snad.

http://leteckaposta.cz/932632666
Jan Paďour (Janek)
Člen
#7 | Zasláno: 25. 1. 2013 14:36
Tak je to tady!! Mrzne až praští a předpověď hovoří jasmě , Bude KRUT. Takže je tu jedna naposledňochvílová akcička - Řezání do ledu tuto sobotu 26.1. od 9:30 v Dobré Vodě u Hořic , (za kulturákem) učast cca 10 řezbářů . Akcičku pořádá kamarád Roba Musil 722624487 tak mu zavolejte :)

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)




 
   Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru