Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Zkušenosti s prodejem.

 Stránka Stránka 1 z 2:  1  2  »» 
Petr Jirousek
Návštěvník
#1 | Zasláno: 2. 2. 2012 19:25
Zdravím všechny, rád bych si vyměnil zkušenosti s prodejem, ať už zde, nebo jinou formou. Byl jsem v cechu uměleckých řemesel a měl jsem snahu otevřit prodejnu v Hradci Králové, nedošlo k tomu kvůli financím. Prodávám pro zákazníka z Vídně a mezi kamarády. Pokud se týká zájemců přes internet, tak ceny za dílo jsou úplně mimo realitu. Rád si přečtu vaše názory a zkušenosti. Dík.
Janek
Návštěvník
#2 | Zasláno: 3. 2. 2012 13:50
Ahoj Petře, já jsem z Jaroměře a prodej zahradních soch jsem řešil vystavní galerií u cesty na Krkonoše , vystavuji venku díla i jiných kamarádů řezbářů za 10% . Projede tam hodně lidí a na nedostatek práce si nemůžu stěžovat. Musím ale říct že potíže mám s drobnou tvorbou, jelikož 30% které chtějí v kamenných galeriích je dle mého názoru příliš! Kdyby si uvažoval o prodejně či galerii v H.K. za rozumných podmínek tak dej vědět.
Marek Vodička
Návštěvník
#3 | Zasláno: 5. 2. 2012 23:05
Janek
Ahoj Janku, jestli prodáváš zahradní sochy, tak mi možná poradíš. Mám dělat vílu do školkové zahrady , nejspíše z ořechu. Kdyby byla 120 cm vysoká a prožil bych s ní nakrásně sedm dní, jakou bys stanovil cenu?

Díky, Marek
Janek
Návštěvník
#4 | Zasláno: 6. 2. 2012 21:22
Ahoj Marku, ja bych si ořech skoval na něco fajnovějšího, stejně to budeš muset natřít, takže barvu ořechu uplně zabiješ . A k ceně: tvoje hodinová sazba x počet hodin(odhad) + náklady (nářadí , barvy chem.ochrana, pohonné hmoty, doprava a pod.) + cena dřeva
Víc ti nemůžu poradit, nevím jak je řezba náročná, jaká je povrchovka (dláto, broušení, motorovka)
Mám kamaráda akademickýho sochaře ten vychazí také z ceny práce za hodinu. Jsou ale tací co s tím nebudou souhlasit!
Petr Jirousek
Návštěvník
#5 | Zasláno: 7. 2. 2012 03:34
Janek
Ahojky, jestli můžu reagovat. Motorovkou se asi do ořechu nepouštíme, já bych to považoval za dosti barbarské. Nátěr a "zabití" barvy dřeva moc nechápu, napouštím lněným olejem do exteriéru a interiér včelím voskem, barvu dřeva to pouze podpoří. Cena je vždy to co ti zákazník dá, já pokud se nedohodnu předem, tak nedělám, což se mi v ČR stává. Asi bych vílu 120 cm z ořechu dělal možná 14 dní, podobné plastiky prodávám věrnému zákazníkovi kolem 15 tis. Kč - třešeň,švestka. Čauky Petr
Janek
Návštěvník
#6 | Zasláno: 9. 2. 2012 15:14
Zdar Petře, jestli-že natíráš lněným olejem tak víš že jeho UV ochrana je malá. V tomto ohledu je asi lepší kaméliový olej. Já bych ale předpokládal že socha do mateřské školky bude barevná , mám 2 děti v tom věku a když udělám něco přírodního tak řeknou "táto, proč to nemá nějakou barvu? " Ale to jsou jen spekulace, protože Marek V. to příliš nerozvedl.

Marku, hlavně ať se líbí!
svaťa
Návštěvník
#7 | Zasláno: 9. 2. 2012 19:30
Pánové nenapadlo vás někoho že ten lněnej olej a to úv záření může být i pozitivní pro krásnou krezbu dřeva? a jde to vcelku rychle. Nemusíte vůbec čekat pár let až dřevo dostane tu krásnou krezbu, skoušel to někdo zvás? rád si otom pokecám pokud bude někdo mít svás zájem.
Petr Jirousek
Návštěvník
#8 | Zasláno: 10. 2. 2012 11:27
svaťa
To si taky celkem rád pokecám, mám tu zrovna dodělanou poslední věc ze švestky napuštěnou lněným olejem, jmenuje se "Exhumace mého psa", je z 20 let starého venku ponechaného kmenu. Dělám rád věci, která využívají kresbu a ponechávám i praskliny bez tmelení, pochopitelně ne každý zákazník to takto chce. Teď se těším na staré suché švestky,které jdu kácet. Venku mám ve výklenku několik věcí z lípy a klidně je nechávám stárnout bez ošetření. Takto mi teď dosluhuje hlava z dubu - "Vzpomínka na ostrov Lesbos", je venku 40 let. A ještě P.S. Nemyslím,že by sochy do mateřské školy musely být nutně barevné, Délal jsem psa /asi 3m/ ze smrku a bylo to v přírodní barvě. Čauky
svaťa
Návštěvník
#9 | Zasláno: 11. 2. 2012 19:52
Petr Jirousek

Ahoj, pokud máš teda zájem si o technice dobarvavování prostřednictvím úv záření pokecat tak super. Jedná se oto že jsem na tuto techniku došel čistě náhodou a skusil jsem ji jen jednou. Tak nemohu bezpečně tvrdit že to funguje a že infra lampa dokáže opravdu navodit dojem padělku starého dřeva. Ale už teď můžu říct že něco natom je a doufám že to vyjde a já nato dojdu. Zítra to tu blíže popíšu teď vrčím na noční tak nemám více času.
svaťa
Návštěvník
#10 | Zasláno: 12. 2. 2012 14:32
Tak reaguji na dotaz Petra jak jsem včera slíbil, nasvěcování úv lampou jsem skoušel bohužel jen jednou ato na ořechovém dřevě starem 40let. Dřevo jsem vyloženě vykoupal v acetonu to abych dřevo zbavil jakékoliv mastnoty a nečistot, také pak dřevo lépe příjmá následně nátěr nebo polituru. Ořechové dřevo jsem hadrovým smotkem jaký se používá na šelakovou polituru napustil lněným olejem a vždy jsem počkal až olej vsákne a proceduru jsem opakoval ještě třikrát. Pak jsem vzal úv lampu a dřevo jsem začal nahřívat a prosvěcovat jeho vlákna, přikládám i fotky jak nasvěcování tak i hotového díla. Pozor ovšem na to ať dřevo nespálíme (jeho vlákna) těžko se to odstraňuje. Museli bychom použít peroxid vodíku s činidlem ale i to nemusí vždy zabrat, také je důležité nasvěcovat pouze 15 minut a pak nechat lampu schladit. Lampa by měla místo nasvěcovat tak z maximální vzdálenosti 10 cm, jak je vydět jak olel se ve vláknech smaží tak je nezbytné nejpozději do 20 vteřin pohnout lampou na jiné místo. Jinak dojde ktomu spálení dřeva a téměř nevratnému poškození. Dřevo se po nasvěcování krásně probarví a leta se ještě víc zvýrazní, pak znovu dřevo odmastím acetonem a ošetřím ho lněnou fermeží. Z výsledkem jsem spokojen nadmíru oproti dřívějšímu napuštění dřeva jen lněnou fermeží. Tohle jsem ale jak už jsem napsal zkoušel jen jednou a nemám to vícekrát vyzkoušené, ale už teď mohu říct že na tom něco je a já to mám v plánu zkusit i na jiném dřevě.

Přiložený soubor: nasvíceno úv - lampou..jpg

Přiložený soubor: nasvícení úv-lampou.jpg

Přiložený soubor: ořechové dřevo po nasvícení..jpg

Přiložený soubor: po nasvícení..jpg

Přiložený soubor: úv-záření a ořechové dřevo staré 40let.jpg

Návštěvník
#11 | Zasláno: 4. 4. 2012 17:50
Lněný olej je asi to nejlepší pro ochranu dřeva nasákně několik milimerrů do hloubky tudiž se neoloupe jako barva ryhchle se nanáší a tedy se dá i rychle obnovit.
Také zvýrazní strukturu dřeva, u hodně tmavého dřeva může struktura trochu zaniknout.
Není škodlivý a zdravotně závadný.
Našel jsem zajímavej e-shop mají tam hromadu zajímavejch věcí, včetně vosku a oleje. Ale hlavně různé druhy dřevin třeba pro Bruyer na fajfky a dají se tam objednat různé rozměry i druhy exotického dřeva.
Odkaz je www.nozirske-oceli.cz
Návštěvník
#12 | Zasláno: 4. 4. 2012 17:51
Jirka
svaťa
Návštěvník
#13 | Zasláno: 5. 4. 2012 08:26
Návštěvník
Jo to mají, Vencu znám chodil semnou do kurzu myslivosti (dělal semnou lovecký lístek). Je vyučený puškař dělá krásny rytiny, řezbu a teď i nože, vše za dobrou cenu vřele doporučuji.
Vlastimi Cigáň
Návštěvník
#14 | Zasláno: 8. 12. 2012 13:20
Petr Jirousek
Zdravím Petře,
mé zkušenosti:

"Výběrové řízení ".

Chtěl bych touto cestou poděkovat "skvěle odvedené práci" státním zaměstnancům - Lesy České republiky v Buchlovicích a ve Zlíně .Jednalo se o zakázku „Doplnění lesnické naučné stezky Okolo Buchlova o dřevěné exponáty zvěře“, financované z prostředků Evropské Unie.Evidenční číslo zakázky a projektové dokumentace zde uvádět nebudu.
Necelý týden před ukončením výběrového řízení mi přišel doporučený dopis s nabídkou práce.S tím ,že se za šest dnů veřejně otevírají obálky,které mají být poslány tuším den ,nebo dva dny na danou adresu předem. Tedy necelý týden na to! Jenže...,v dopisu nebyly v žádné podklady ani zadávací informace: Co,kde,jakých,a kolik kusů zvěře ,prostě chyběly veškeré zadávací a projektové informace.Po té jsem tedy zvedl mobil a spěšně zavolal na kontakt z dopisu zadavateli. Bylo mi sděleno že o ně musím zažádat Emailem.Ještě ten den ,jsem poslal spěšně poslal Email s žádostí a zadávací informace tedy dostal.Kopii mám.Jenže..,než jsem si stačil vše potřebné vyřídit do termínu , při veškeré snaze jsem nestihl! Vše se mi teď rozleželo v hlavě,jsem také člověk,a tak jisté chyby u druhých toleruji.Zde si nejsem ale tak zcela jist,zda tahle chyba nebyla záměrná a cílená!A tak jsem se té ,s prominutím, "šaškárny" ve Zlíně nezúčastnil ,ba ani nemohl.
Chtěl bych touto cestou pogratulovat vítězi projektu,( zajímalo by mne zda jsme měli opravdu rovné podmínky?)nechť se dílo daří,a jak říká klasik: Nechť vzkvétá ta naše zemička! I celé EU pogratulovat k Nobelově ceně...:-)
Jan Paďour (Janek)
Člen
#15 | Zasláno: 8. 12. 2012 21:48
Ahoj, to co tady popisuješ je naprosto jistě záměrné , "výběrového řízení" které je dávno rozhodnuté ve prospěch nějakého známého. Běžně jsem se s tím setkával , dělám ještě zemní práce. Buď rád že to dopadlo takhle obvykle tě to nechájí ještě spočítat. Takže děláš rozpočet na něco co stejně nemáš šanci získat, jsi tam jen aby se neřeklo, ale o vysledku je dávno rozhodnuto. Měli by jsme jít zase zvonit na náměstí tentokrát ne klíčema ale vidlema.
 Stránka Stránka 1 z 2:  1  2  »» 

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)




 
   Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru