Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Diskuze

Jaroslav
Návštěvník
#1 | Zasláno: 7. 12. 2018 16:42
Tak nevím jestli jsem v České republice?
Karčí Foral
Návštěvník
#2 | Zasláno: 7. 12. 2018 18:14
Plně souhlasím s Jaroslavem.
Karčí
Vladimír Pecholt
Člen
#3 | Zasláno: 8. 12. 2018 17:40
No je to problém, protože v této záplavě spamu se úplně ztrácejí skutečné příspěvky a mnozí už asi kvůli tomu vzdali používání fóra. Měl by to nějak řešit webmaster, ale obrana proti tomu není vždycky jednoduchá. K rozesílání spamu se požívají spamboty a mnohdy nestačí jen zablokovat adresy odkud to přichází.
Vladimír Pecholt
Člen
#4 | Zasláno: 18. 1. 2019 10:08
Tak co s tím spamem? Udělá s tím něco webmaster? Dnes 27 nových příspěvků do fóra, samé mírně řečeno blbosti v angličtině. To když vidím, tak už nemám ani chuť nakukovat do diskuse. Ale říkám si, co když tam je něco opravdu od lidí z České tvorby, nějaká rada, zkušenost, žádost o pomoc... A někdy skutečně je, ale ztratí se to ve spamu, takže celé fórum je vlastně na draka.
Vladimír Pecholt
Člen
#5 | Zasláno: 17. 3. 2019 08:28
Ahoj, zdravím všechny. Vedli jsme teď zajímavou diskusi o diskusi o potřebě diskuse a sdílení na vláknu, které bylo původně o problému CNC vs. dláto. Také zajímavé téma, ale trochu to začalo uhýbat, takže to zkouším přestěhovat sem. Mám pro vás výzvu:
Je tu jaro, všechno se probouzí a vylézá z děr, pojďme se taky probudit a vylézt na světlo a trochu to tu rozpohybovat. Je nás tu hodně, hodně skvělých řemeslníků, výtvarníků, zkušených "fachmanů" i začátečníků, dlátařů, pilařů, strojařů, sochařů, dlabalů, šmikalů... chlapů, kluků, žen, ba i nějaké dívky a je to tu podle mého tak nějak mrtvý. Máme tu skvělý server ceskatvorba.cz, (o lepším v ČR nevím), který nás má sdružovat, pomáhat nám se prezentovat, předvádět svá díla, ba je i prodat, a mohl by i více, kdybychom využili možností, které nabízí. Může nám pomoci i v našem řemeslném růstu a vytváření dobrých vztahů, předávání zkušeností a tím i k rozvoji a zachování kvality řezbářského řemesla. Ty možnosti tu jsou.
Ale skutečnost je taková, že tu máme každý svůj účet, kam věšíme své výtvory a tím to tak nějak hasne. Já tu nejsem dlouho, takže znám zatím osobně jen pár lidí, ale jsem rád, že je tu jsou s námi skvělí řezbáři a umělci, od kterých se můžu učit a obdivovat jejich díla. Ale co mi tu chybí a co jsem očekával, když jsem sem před rokem a půl vstupoval, že to tu bude trochu živější po stránce komunikace. Ta je, myslím, nesmírně důležitá. Chceme přece, aby naše díla vidělo co nejvíce lidí, aby sem chodili i lidé nejen z řad autorů a vystavovatelů, aby sem přišli i lidé, které toto řemeslo zajímá a kteří by od nás třeba i něco koupili. Je spousta skvělých řezbářů, kteří tu nejsou a kteří by přispěli ke zvýšení úrovně a přitáhli další i z řad veřejnosti, aby to zkrátka ŽILO.
Už jsme tu diskutovali, zatím jen ve dvou, ve třech, potřebu diskuse, komunikace, sblížení. Pojďte mi pomoct vy, kteří jste tu už známí, šikovní, vážení, populární a zapálení a máte zájem na oživení tohoto fóra. Mám několik nápadů, které napíšu do dalšího příspěvku, až si je urovnám v hlavě. Napište i své nápady, návrhy a rozhýbejme to tu. Vláďa Pecholt, člen.
Návštěvník
#6 | Zasláno: 17. 3. 2019 09:35
Byly tu hlasy pro záchranu "čistoty" a úrovně řezbářského řemesla formou řezbářského cechu. Než jsme zjistili, že něco podobného nemá potřebnou legislativní oporu a v dnešní době asi ani žádný velký smysl. Myslím, že jedna z dobrých cest k udržení úrovně vede přes vzájemnou komunikaci, jak řemeslníků a autorů mezi sebou, tak i jejich možných zákazníků a "fandů" a zájemců o tento výtvarný obor. Proto se tady já, ač zatím svá díla zde neprodávám a nemám jich tu ani tolik, co jiní, beru o oživení tohoto místa. Protože mne řezbařina baví a chci jí i přes svůj věk (65 :-)) rozvíjet a učit.

Mám k tomu několik návrhů a nápadů:
Využívejme více diskusní fórum pro nápady, dotazy, rady, sdílení...
Využívejme komentáře pod díly k oslovení autora, sdělení co se nám líbí, co nelíbí, nebojme se chválit, ani kritizovat, zeptat se na podrobnosti, už jsem o tom rozsáhle psal na jiném vláknu. Kdo se bojí kritizovat, ať aspoň chválí.
Nebojme se jít "s kůží na trh" a nečekejme u svých výtvorů jen chválu, tím neporosteme. Sebereflexe je důležitá.
Poděkujme za chválu, za dobře míněnou připomínku, námět, nápad.
Vystupme z anonymity, pišme si pokud možno pod pravým jménem. Dejme si do ikonky svoji čerstvou fotografii, ať jsme "osobnější" (až nějakou aktuální vyhrabu, dám si jí taky:-).
Zveřejňujme jen díla, za která se nestydíme (kvalitu), nebo která jsou něčím nová, zajímavá, nebo která nově zkoušíme a toužíme po názoru ostatních. Odstraňme si stará, prodaná.
Nezavalujme naše účty a tím i celý server přehršlí stejných a podobných výtvorů (60 greenmanů, 150 misek...).
Uvádějme při vystavení díla k němu více podrobností, alespoň rozměr, dřevo, techniku, povrchovou úpravu, více pohledů. Do popisu je možno napsat co vás k tomu přimělo, inspirovalo, jak jsme to dělali, kolikrát jsme se řízli...
Odepisujme na dotazy, dělme se o informace, zkušenosti, pomáhejme těm, kteří žádají radu, pomoc.
Zvěme se na akce, výstavy, pivo, k sobě do dílny, ateliéru, verkštatu, čurbesu, ať se lépe poznáme, zkamarádíme.
Přilákejme sem dobré řezbáře, je jich mraky kteří tu nejsou a zatím ani nechtějí (mají nebo nemají k tomu důvod). Ale i zájemce z veřejnosti, fandy tohoto oboru, potenciální zákazníky, zájemce o díla.
Co ještě, no, hlavně buďme k sobě slušní.
Určitě jsem na něco důležitého ještě zapomněl, co mě napadne po odklepnutí. Dá se udělat spousta věcí, ale oslovuji i vás ostatní, navrhněte, pište, zavádějte... Těším se, že to padne na úrodnou půdu a zapojí se i jiní. 130 lidí to vedle četlo, jen 3 jsme napsali.
Tak ať se nám všem daří.
Vláďa Pecholt, člen (kdyby mě to zase nepoznalo).
Jan Paďour (Janek)
Člen
#7 | Zasláno: 17. 3. 2019 09:37
Odhaduji, že jsi velmi pořádkumilovný člověk, takové, já odivuju. Jistě nemáš v dílně ani pilinu, nářadí řádně urovnané vše pečlivě roztříděné. Jen abychom to nepřehnali. Neříkám že není potřeba občas uklidit a vymalovat (spíš jen uklidit), ale verva se kterou si se pustil to gruntování tohoto webu mě přeci jen trochu děsí. Jen aby nám pro samé uklízení zůstal ještě nějaký ten čas na vyřezávání. Jinak ale samozřejmě nemám rád když nováček pro svou lenost založí nové vlákno“ jakou si mám koupit pilu(dláta)“, když už se to diskutovalo 100x
Vladimír Pecholt, člen
Návštěvník
#8 | Zasláno: 17. 3. 2019 10:00
Jan Paďour (Janek)
Ahoj, pořádkumilovný jsem, pořádek nemám, v dílně mám čurbes ve kterém se vyznám já, ostatní nemusí :-). Nechci "gruntovat" web, chci ho jen trochu zkusit oživit. Když to nebude jen moje snaha, budu rád. Když jo, nedá se nic dělat. Neboj, čas bude, když aspoň polovina lidí tomu bude věnovat tolik, co ty, nebo já, bude to fajn. Hezkou neděli. Jo a nové vlákno jsem, jak vidíš, nezaložil, jestli jsi myslel mne. Použil jsem přece už založené s trefnějším tématem. Vláďa Pecholt, člen
Jan Paďour (Janek)
Člen
#9 | Zasláno: 17. 3. 2019 17:09 | Změnil(a): Jan Paďour (Janek)
Vážně nechápu proč je to takový problém aby sis tu prosadil svou založením vlákna tady na fóru např. "poraďme si navzájem" fotku sem pořídí vlořit i uplný mrťafa, napíšeš tam pravidla komentářů a vkládání fotek a je to. Nemusíš zatěžovat webmástra , koza se nažere a vlk zustane celej. Uvidíš sám jakej o to bude zájem.
Janek
Jan Paďour (Janek)
Člen
#10 | Zasláno: 17. 3. 2019 19:28 | Změnil(a): Jan Paďour (Janek)
a ještě dodám jak si psal, "Jinak nepamatuju se, že by někomu do komentu psal zákazník, to se píše snad vždycky na mail nebo mobil,"
Když ti někdo napíše komentář pod dílo příjde ti na e-mail takovýdle odkaz https://email.tiscali.cz/redir?hashId=40c33b38a79de7141a291ffcced6f163&url=http%3A%2F %2Frezbari.ceskatvorba.cz%2Fdilo%2F22140%2F%23comm-3544
Vsadím se, že se to neděje jen mně. Ale jestli ti to pomuže, můžeš mi tam připsat třeba : "děsí mne ta záplava hastrmanů, greenmanů, želv, skřetů,sov a různých příšer, které zaplavují už i naše veřejná prostranství." Je to totiž v městském parku. Já to snad nějak zvládnu. Janek
Vladimír Pecholt, člen
Návštěvník
#11 | Zasláno: 19. 3. 2019 11:08
Jan Paďour (Janek)
Ahoj Janku, je tu 120 vystavovatelů, z toho jen 43 nabízí díla k prodeji, takže bajvoko každý třetí. Takže mezi zbylými dvěma třetinami by komenty pod dílem neměly být problém. Navíc každý pochvalný koment by prodejnost díla jistě podpořil. No a ti, kteří svými díly nikoho neoblaží, nebo by sklidili kritiku, by se buď zamysleli a dělali by to jinak, nebo by to příště prostě nevystavovali a ani neprodali (jakkoli to může někomu připadat ošklivé a diskriminační), což by přispělo ke zvýšení úrovně této reprezentativní galerie českých mistrů řezbářů, má-li jí být. Protože "čistotu" a úroveň řezbářského řemesla dnes neubrání žádný cech, ani komise, jen to, jestli o ni lidi stojí, nebo ne. To byla moje původní myšlenka, kterou jsem předložil, nic jiného jsem tím nesledoval. Asi jsem ale naivní, takže už to nechávám plavat a můžete to brát jako takové plácnutí do vody, nebo výkřik do tmy :-).
Jinak ten chaotický odkaz, cos poslal vede na přihlašovací stránku tiscali, to bude spíš problém tvého mailového serveru. Já, když jsem dostal komenty pod dílo, přišel mi vždycky normální odkaz přímo, bez problému.
Tak hodně zdaru, zdravím všechny. V. Pecholt, člen
Jan Paďour (Janek)
Člen
#12 | Zasláno: 19. 3. 2019 14:40
Vladimíre to je přeci na tobě. Nikdo ti nebrání, aby si vkládal komentáře k dílům ostatních. V případě že ti tyto stánky nevyhovují , jak sám píšeš děsí tě obsahem toho či onoho, tak si přeci můžeš založit stránky vlastní, které si utvoříš k obrazu svému. Dokonce i cech si můžeš založit jako Z.S. Nebo můžeš na jeho nezbytnost poukázat např. formou petice. Můžeš lidem ukazovat cestu, ale neměl by si je nutit po ni jít.

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru