Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Kuksa z březového dřeva

Hok
Návštěvník
#1 | Zasláno: 17. 1. 2017 10:02
Dobrý den,
moc prosím o radu, čas od času zkouším něco vyřezat ze dřeva.Potřeboval bych poradit se zpracováním. Dělal jsem kuksu z se syrového březového polene, podle nějakého videa na internetu jsem ho na hrubo opracoval pár hodin povařil ve slané vodě, pozvolna jsem vysoušel, opracoval do požadovaného tvaru a podle dalšího nějakého návodu co jsem kdysi četl jsem chtěl kuksu zakonzervovat alkoholem. Jenže jakmila jsem do vyschlé kuksy, která byla do té doby naprosto v pořádku bez jakékoliv praskliny tak do pár vteřin v ní zakřupalo a udělala se tam na můj vkus obrovská prasklina která v horní části byla rozevřená skoro centimetr.Na fotce jsem ji namočil, aby se prasklina stáhla a já si ji stáhnul a nechám si ji jen jako mističku, nikoliv jak jsem se těšil na kafe. Prosím o radu jak to udělat, aby mi příště nepraskla a vůbec důvod proč praskla, kde byla chyba. Čím konzervovat, teda kromně oleje, protože ten pak v kafi mi nechutná. Moc děkuji za případné rady. Jestli toto téma tu někde je tak jsem ho přehlédl a moc se omlouvám.
Spozdravem Hok.
můj email : hok2010@seznam.cz

Přiložený soubor: IMG_20170116_170027.jpg

Přiložený soubor: IMG_20170116_170050.jpg

Monte-x
Návštěvník
#2 | Zasláno: 12. 6. 2017 19:41
Zdravím - osobně bych nebral dřevo takto od středu kmene, ale z okraje většího kmene, nebo lépe nádor. V solance vařím většinou skoro hotové výrobky 4x za sebou tak po 5-6 hodinách, v mezidobí nechávám namočené v solance.

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)



(pro přihlášené nepovinné!)

 
   Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2017 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru