Dobrý den,
moc prosím o radu, čas od času zkouším něco vyřezat ze dřeva.Potřeboval bych poradit se zpracováním. Dělal jsem kuksu z se syrového březového polene, podle nějakého videa na internetu jsem ho na hrubo opracoval pár hodin povařil ve slané vodě, pozvolna jsem vysoušel, opracoval do požadovaného tvaru a podle dalšího nějakého návodu co jsem kdysi četl jsem chtěl kuksu zakonzervovat alkoholem. Jenže jakmila jsem do vyschlé kuksy, která byla do té doby naprosto v pořádku bez jakékoliv praskliny tak do pár vteřin v ní zakřupalo a udělala se tam na můj vkus obrovská prasklina která v horní části byla rozevřená skoro centimetr.Na fotce jsem ji namočil, aby se prasklina stáhla a já si ji stáhnul a nechám si ji jen jako mističku, nikoliv jak jsem se těšil na kafe. Prosím o radu jak to udělat, aby mi příště nepraskla a vůbec důvod proč praskla, kde byla chyba. Čím konzervovat, teda kromně oleje, protože ten pak v kafi mi nechutná. Moc děkuji za případné rady. Jestli toto téma tu někde je tak jsem ho přehlédl a moc se omlouvám.
Spozdravem Hok.
můj email : hok2010@seznam.cz
Přiložený soubor: IMG_20170116_170027.jpg
Přiložený soubor: IMG_20170116_170050.jpg