Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / rašplový kotouč zkušenosti

Petr Míšek
Člen
#1 | Zasláno: 6. 6. 2016 08:27
Dobrý den, stále se mi nedaří registrovat na forum rezbarstvo.SK kde se toto téma před par lety řešilo. Chtěl bych se zeptat na Vase zkušenosti s rasplovym kotoučem, který už je delší dobu u nás na trhu. Předpokládám ze ho někdo vlastníte :-)
Jsou mi jasné jeho hlavni předností ve tvarování různých záhybů a rychlý uber materiálu bez paleni dřeva ke kterému dochází u lameloveho k. Ale jak je na tom s výdrží? Zda se vyplatí do něj investovat? Pokud budu jednoduše počítat zaokrouhlenou cenu lameloveho kotoucku který používám 100,- a cenu rasploveho k. 3 500,-.
Vydrží rasplovy kotouč adekvátně k 35 obyčejným lamelovym?

Díky moc,

Petr
Jaroslav Hynek Mácha
Člen
#2 | Zasláno: 6. 6. 2016 15:02
Nevím, jak dlouho rašplový kotouč vydrží, koupil jsem ho a zatím funguje. Proti původnímu stavu došlo k nepatrnému ztupení.
Jak jsem psal na rezbarstvo.sk:
"Je však třeba počítat s tím, že má určitou váhu a gyroskopický efekt a proto nemá rád rychlé změny směru - snaží se zachovat směr a pak se s ním trochu přetlačujete. Trochu mě z toho bolely svaly na předloktí." - Takže udělat vlnovku je zápas... proto ho taky nepoužívám často.
Petr Míšek
Člen
#3 | Zasláno: 6. 6. 2016 18:16
Díky za reakci :-)
Takže super posilovna na predlokti..

Jednoduchá otázka teda, z vašeho pohledu stala koupe za to ?

Díky :-)
Milan Štoksa
Člen
#4 | Zasláno: 7. 6. 2016 08:04
zdravím
zatím nejlepší rašplové kotouče jsem zakoupil na ideaimport.czdodává je z ameriky vlastním jich nekolik i hrubostí a mužu jen doporučit super výběr
Petr Míšek
Člen
#5 | Zasláno: 7. 6. 2016 19:25
Jo jo, od teto firmy bych ho případně koupil, ten za 3600 se zuby jako u klasické rasple, jsou tam různé barevné druhy s bodlinami a tak ruzne, jsou také levnější, tak nevím jaká je u nich kvalita, jestli i s těmito druhy ma někdo zkušenosti?
Milan Štoksa
Člen
#6 | Zasláno: 7. 6. 2016 22:11 | Změnil(a): Milan Štoksa
stěma bodlinama mám a budto rovný nebo radius a podle hrubosti mám jich asi 4 ruzné hrubosti a super nic lepšího jsem zatím neměl jen doporučuji vydrží několik let pokud se netrefí hřebík:)takže jedině bodliny klasika sekaný zub jsem taky měl ale nevyrovná se bodlinám a je levnější za tu cenu máš dva :)
Petr Míšek
Člen
#7 | Zasláno: 8. 6. 2016 21:43
Zajímavé, to si člověk asi opravdu musí vyzkoušet :-)
Pepa
Návštěvník
#8 | Zasláno: 25. 7. 2016 22:40
Tomáš H.
Návštěvník
#9 | Zasláno: 26. 7. 2016 14:29
Mám stejné dilema a protože nikdo nereagoval zkusím průzkum bojem. Akko
Pepa
Návštěvník
#10 | Zasláno: 26. 7. 2016 20:45
Tomáš H.
Taky se mi to Akko víc zamlouvá.Příznivější cena a jeden břit navíc.Jinak to asi bude hodně podobný.
Jura Krška
Návštěvník
#11 | Zasláno: 9. 9. 2016 09:48
Pepa
Nazdar všichni nejen od dřevěných pilin,
proč se nezeptáte přímo zdroje, když je prodávám? Každý kotouč je vhodnější na určitou práci, to je na dlouhé psaní.
Jen 3-zubá /4-zubá fréza... Paradoxně bere líp 3-zubá...má větší prostor mezi zuby na úběr. Dělá větší hobliny. Má menší zub ( 8mm) pro menší radius a detail.
Je možné jej nahradit - na dotaz
Ten 4-zubý (10mm) je spíš na větší profily- dřevostavby, sruby...
Nebo zavolejte 774 663 599. Jiří Krška
Jaroslav Dupal
Návštěvník
#12 | Zasláno: 12. 12. 2016 10:27
Petr Míšek
Používám Edma Abradisc vyrábějí různé hrubosti je to z Francie ale koupil jsem to v Praze v Motole http://www.bwnaradi.cz/kontakty/ je to velice dobré a na modelování nenahraditelné, mám průměry 125mm a tři hrubosti ta střední je nejlepší nezanáší se a zůstává po ní hrubší povrch a nestojí to tisíce viz ceník konečné číslo je cena, čili 544,-Kč a 519,- Kč

51 092855 Universalschleifscheiben aus Hartmetall gekröpft 24 mittel Gold Ø 125 - ABRADISC Ø 125 3476060009289 255 544
51 092755 Universalschleifscheiben aus Hartmetall gekröpft 36 fein Silber Ø 125 - ABRADISC Ø 125 3476060009272 248 519
je to ocel plech tuhý a na něm napájená Wolframkabidová drť na obalu je napsáno na beton,sádru,mramor mám asi 5 let a bez problémů.
Pepa
Návštěvník
#13 | Zasláno: 12. 1. 2017 23:18
Jura Krška
Děkuji za podrobné vysvětlení..Dlouho jsem tu nebyl.No a když jsem tu byl, tak jsem zapomněl poděkovat.Činím tak nyní.
Přeji všem hodně úspěchu a stále ostrá dláta Pepa

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru