Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Vhodna pila

arbortech
Návštěvník
#1 | Zasláno: 7. 2. 2016 20:00
Mužete poradit zda je dobrá volba pro jemnou , detailní řezbu akupila Stihl MSA160. Je k ní nutno dokoupit carvingovou listu a RMS řetěz? Zatim pro rezbu použivám nástroje ARBORTECH a dláta. Dík za rady a náměty.
Jan Paďour (Janek)
Člen
#2 | Zasláno: 8. 2. 2016 19:11
Pro jemnou práci není moc vhodná žádna elektrická pila, tedy ani aku, duvod je prostý ,její konstrukce nedovoluje jemné a přesné dávkování výkonu. Je zapnutá nebo vypnutá. Také řetěz je jiný tedy nelze osadit RMSkou , dělení řetězu je sice 1/4 ale aku pila používá řetěz s šířkou vodícího článku 1,1mm, jeho označení je PM3. Tedy carvingová lišta na takovou pilu jde ale s lištou (šíře drážky1,1mm.) cena cca 2100,- cena řetězu PM3- 325,-
Janek
bobina
Návštěvník
#3 | Zasláno: 15. 2. 2016 18:04
dobry den jsem amater zacatecnik par sosek jsem uz vyrezal pouze klasickou mot.pilou s obycejnou listou a chtel bych se posunout o neco dal.ta jsem se chtel zeptat:mam pilu jonsered 2141 jestli se da na tento typ pily sehnat carvingova lista ajaka? dekuji za odpoved.
Návštěvník
#4 | Zasláno: 17. 2. 2016 14:36
Osobně si myslím že je to taková slepá ulička , převlíkat lištu s jinou roztečí na jedné pile . Velmi by jste si usnadnil život pořízením druhé pilky. Musíte totiž změnit rozteč řetězky ,za 325" na 1/4" ta je u Jonseredky pravděpodobně za spojkovým bubnem , tedy musíte vyndat svíčku ,bloknout píst, odšroubovat spojku a vyměnit řetězku či prstencové kolo, podle toho co tam máte . Bohužel dle mých zkušeností prodejny Husqvarna řetězky v 1/4 nejsou schopné dodat, tedy musíte zkusit prodejny příslošenství Kox, či Oregon. Následně to půjde osadit carvingovou lištou Husqvarna 25cm nebo Oregon sculptor 30cm nebo 45cm. V tomto ohledu jsou nepřekonatelné malé stihlky kde je výměna řetězky dílem okamžiku a vy tak mužete na jedné pile měnit rozteče řetězů a lišty podle potřeby.
Janek

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru