Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Arbortech Mini Grinder

Petr Svoboda
Člen
#1 | Zasláno: 15. 11. 2015 10:46
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s tímto nástrojem?
Jeví se mě to jako užitečný nástroj na dopracování a doladění hůře přístupných míst kde se těžko dostává s klasickou uhlovou bruskou.
Petr
http://www.vercajch.eu/index.php/shop/119-stroje-a-prisluenstvo/381-arbortech-mini-gr inder
mikon99
Návštěvník
#2 | Zasláno: 16. 11. 2015 10:07
Dobrý den, mini grinder jsem kupoval před týdnem :-) Pro mě zatím nejlepší nástroj který mám a fakt se sním člověk dostane do míst kde klasická uhlová bruska těžko dostane.
s pozdravem Koňařík
Libor Belfín
Člen
#3 | Zasláno: 16. 11. 2015 15:32
Zdar pánové. Přináším radu k nezaplacení. Taky jsem něco podobného dlouho hledal na netu. Dlouho jsem přemýšlel jestli tuto brusku co uvádíte koupím. Zdálo se mi totiž, že je stejně dost humpolácká. A našel jsem. Je to bomba. Firma Proxxon vyrábí pro nás mašinky. Je to úplně o něčem jiném. Konkrétně mám Proxxon micromot úhlová bruska. Plus jsem si k tomu koupil pět centimetrů průměr hodně drsný kotouč se zuby za 800,-Kč. Taky mají různé přímé brusky, miniaturní soustruhy, atd.Čau. Libor Belfín
Petr Svoboda
Člen
#4 | Zasláno: 17. 11. 2015 20:13
Ahoj pánové, děkuji za názory na brusku. Ta bruska jak o ní píše Libor se mě zamlouvá více, takže si asi udělám radost půjdu do ní...Dokoupím k ní malý frézovací kotouček a i když má menší výkon než arbortech tak snad na ty dokončovací práce bude dostačující.
Petr Svoboda
Leopold Voharek
Člen
#5 | Zasláno: 24. 5. 2017 08:37
mám dotaz na Libora nebo i Petra: můžete tady dát odkaz na ten frézovací kotouček?
Petr Svoboda
Člen
#6 | Zasláno: 24. 5. 2017 10:42
Leopold Voharek
Ahoj, uvádím odkaz na frézovací kotouček a na jehlový kotouček.
Brusku mám Proxxon a zatím veliká spokojenost.
http://www.conrad.cz/kotouc-s-kovovymi-jehlami-proxxon-micromot-29-050.k826295
http://www.azvercajk.cz/17538-kotouce-na-drevo-do-uhlovych-brusek/45582-frezka-mini-p ro-mini-grinder-arbortech-2ks/
Leopold Voharek
Člen
#7 | Zasláno: 24. 5. 2017 10:53
Petr Svoboda
díky, tak to je super, dají se použít i nástroje pro arbortech
Jaroslav Hynek Mácha
Člen
#8 | Zasláno: 1. 6. 2017 08:44
Mám obě malé brusky - od Proxxonu i od Arbortechu.
Záleží, na co je chcete použít.
Proxxon radši na menší rozsah a kratší dobu.
A u obou chybí regulace, takže spíš na "frézování. Na brusný papír je to rychlé, hrozí pálení.
Plechové kotoučky od Arbortechu mi moc nesedly, takže mám na Arbortech Mini Grinderu trvale červený jehličkový kotouček od Proxxonu.
Jen pozor, nevím, jestli se dá sehnat za rozumnou cenu. Zdražil a na některých stránkách, kde jsou původní ceny už není dostupný, už se to blíží cenám Saburr :(

Pokud by tyto mini úhlové brusky měly regulaci otáček, měly by pro mě ještě větší využití. Bohužel Arbortech má nyní politiku prodávat okamžitě použitelný nástroj a nyní Arbortech Mini Grinder kit, který se mohl umístit i na úhlovou brusku s regulací se nesežene.
(Pokud bych se mýlil a Arbortech Mini Grinder kit se prodává, ozvěte se)
Leopold Voharek
Člen
#9 | Zasláno: 1. 6. 2017 10:13
Děkuji za odpověď, cítil jsem to tak taky s tím Poxxonem a nakonec se rozhodl pro Arbortech. ohledně té regulace jsem si pořídil regulaci a používám ji na všechny flexy při broušení. Takže myslím, že bude využitelná i u arbortechu na broušení. Zatím s pozdravem a přáním pěkného slunečného dne Hand64
Radek Zdražil
Člen
#10 | Zasláno: 9. 6. 2017 10:10
Zdravím všechny, já šel do Frézovací řezbářské sady King Arthur's Merlin2, je s regulací i bez a zatím bez problémů, naprostá spokojenost.

http://www.truhlarske-nastroje.cz/katalog/rucni-naradi-8/frezovaci-system-arbortech-a -jine-341/frezovaci-rezbarska-sada-king-arthurs-merlin2-3588.html
Míla
Návštěvník
#11 | Zasláno: 5. 4. 2019 19:08
Zdravím, začínám s řezbou a vaše rady mi moc pomohly při výběru mezi Proxxonem a Arbortechem. Pořídila jsem Proxxon, jehlový kotouček je vynikající a frézovací kotouček taky.

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru