Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Povrchová úprava

Marcel
Návštěvník
#1 | Zasláno: 15. 3. 2015 11:39
Zdravím Vás,

potřeboval bych poradit ohledně povrchové úpravy v exteriéru. Doposud jsem ji dělal fermeží, nebo olejem a to časem ztmavlo a ztratily se z dálky kontury řezby. Ale viděl jsem povrchovku, která i po několika letech vypadá stále svěží a na pohled čistá jakoby ,,nalakovaná,,. Jak lze dosáhnout takového výsledku???

Poraďte prosím, díky Marcel.
Lila
Návštěvník
#2 | Zasláno: 15. 3. 2015 19:48
Zdravím.
Já osobně používám Kameliový olej a mám řezby i po 10letech aníž by se změnily, ale nevylučuji jiné možnosti.....
Jana
Návštěvník
#3 | Zasláno: 15. 5. 2015 20:27
Zdravím,
já používám lazury a jsem s nimi spokojena. Jana
Petr Míšek
Člen
#4 | Zasláno: 27. 6. 2016 22:56
Dobrý den, chci se zeptat na Vase zkušenosti s cernanim řezby ? Jak zde Pise Marcel.
Zatím natiram lnenou fermezi- vyhovuje mi ..... ale někde jsem četl ze po čase dřevo černá....

U známého jsem viděl rezbu starou 8let z dubu každoročně osetrenou fermezi. Řezba byla téměř cela černá, což není úplně hezké. Vim ze dub ma hodně třísla a barví ruce, po kontaktu s kovem a vodou a tak.... ale sam o sobě nezcerná?? Na zahradě máme z dubu mostek, stavidlo atd.... vše pouze zesedne/zestříbrnií.....

Mate tedy někdo dlouhodobe zkušenosti s tím ze ta fermez opravdu černá po letech ??

Díky, ta povrchovka do exteriéru je největší záhada....

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru