Zdravím všechny.
Pořídil jsem si dekupírku a mám s ní celkem problém. Asi to nebude tím strojem, ale mnou. Možná, že se někdo podělí se zkušenostmi s práci s ní. Jedná se o pilu JSS-16 a nějaké pilové listy s různým počtem zubů. Pokud se pokusím vyřezat nějaký tvar, tak po chvíli list praskne. Nejdřív jsem zkoušel řezat dub 30 mm. Tak to skutečně prasklo celkem velmi rychlo. Nakonec jsem zkoušel měkké dřevo a výsledek skoro stejný. Snažím se na pilu netlačit, ale ani to nepomáhá. Když si pustím nějaký klip na YouTube, kde jim jde řezat celkem rychle a není to zrychlené. S tím se vůbec nemohu rovnat. Prostě pila po nějakém čase praskne. Tak trochu tuším, že by to mohlo být nekvalitními pilkami, ale jak a kde sehnat kvalitní?! Asi je možné se částečně orientovat cenou, ale asi to také nebude stoprocentní. Kdyby zde měl někdo zkušenosti s práci s touto pilkou a použitými plátky, tak bych uvítal každou radu, kde opravdu kvalitní sehnat.
Dávám sem odkaz na nějakou práci (doufám, že se neproviňuji proti pravidlům na tomto webu), kterou bych chtěl časem také zkusit. No zatím tak, jak mi to jde/nejde to nemá význam ani zkoušet.
https://www.youtube.com/watch?v=b_Jw1V1cnHw&list=PLsi5U_odPZoF-Ll4WOK_fwN2C8Hj17nj6&i ndex=3Předem dík za každý OVĚŘENÝ A ODZKOUŠENÝ postřeh.