Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Bříza

Martin Suchý
Návštěvník
#1 | Zasláno: 25. 1. 2015 12:37
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat jestli má někdo z vás zkušenosti s břízou a řezbování do ní.
Mám možnost mít břizové špalky tak at vím jestli si mám nechat nebo je poslat dál, za případné odpovědi děkuji.
Zdeněk Kříž
Člen
#2 | Zasláno: 26. 1. 2015 11:52
Břízy bych se vůbec nebál, je sice tvrdší a poněkud vláknitější než lípa, ale mě
se z ní tvoří velice dobře. Navíc na šikmo nařezané placky jsou ideální na vypalované či malované obrázky. Pro inspiraci mám nějaké výrobky na mé řezbářské prezentaci a vypalované obrázky na webových stránkách.
Přeji příjemné chvíle u řezbování
Martin Suchý
Návštěvník
#3 | Zasláno: 27. 1. 2015 15:40
Moc děkuji za vaši reakci. Určitě ji zkusím.
Martin Chochola
Člen
#4 | Zasláno: 10. 2. 2015 11:02
Používám ji na soustružení nebo lžičky a práce s ní je příjemná. Dá se zpracovat i čerstvá, výrobky z ní praskají minimálně a ani se vysycháním moc nedeformují , nevýhoda - když je opravdu čerstvá, stříká z ní voda sprškou :).

Pokud máte čerstvé špalky, zkuste jich pár na 5-6 měsíců odložit do vlhčího prostředí, ideálně na balík staré zetlelé slámy - bříza snadno spaltuje a na jinak celkem nevýrazném dřevě vytváří zajímavé kresby.

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru