Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Čistění drobné řezby

Franta
Návštěvník
#1 | Zasláno: 18. 1. 2015 16:10
Zdravím a mám dotaz. Při drobné řezbě (např. betlémové figurky) i když se snažím a nebo používám rukavici, vždy je dřevo česky řečeno trochu "ohmatané". Prostě nezůstává čisté jak bych si přál. Potřeboval bych poradit, jak řezbu vyčistit, zkoušel jsem gumu na gumování a není to prostě ono. Předem díky.
Burian L
Návštěvník
#2 | Zasláno: 18. 1. 2015 22:19
Zdravím, já používám na loutky to nejjednodušší: mýdlo a kartáček na zuby, tím s troškou vody vyčistit. Funguje to skvěle a dřevo to krásně vysvítí.
Luděk Burian
josef frnka
Člen
#3 | Zasláno: 19. 1. 2015 19:20
Ahojky,já tedy dělám taky betlémové figurky a různé malé sošky,když šly pod barvu tak sem to moc neřešil jestli jsou trochu ohmatané,barva to skryla ale vlastně tak i tak je vždy ve finále jemnou brusnou houbou zrnitosti 220 http://www.kvalitnibrusivo.cz/houby-dvoustranne/87-dvoustranna-brusna-houba.html#/zrn itost-p220 vždy projedu a je to čisté.Výhodou je že to ani nepoškrábe a vlastně ani nepustí zrna aby sis neztupil dláta či nože a taky dost dlouho to vydrží než normální brusný papír,vždy oklepat neboli oprášit a je to.Pak můžu nanášet,natírat včelí vosk.
Krásný den Jofr
Hanka Čížková
Člen
#4 | Zasláno: 20. 1. 2015 17:07 | Změnil(a): Hanka Čížková
Franta
... a já si opakovaně při práci myju ruce :). Mám ráda dřevo úplně čisté... I právě pro následné povrchové úpravy.
Franta
Návštěvník
#5 | Zasláno: 27. 1. 2015 16:53
Díky Vám za radu, budu muset vyzkoušet ten kartáček a vodu. Zatím jsem si jen myl ruce a přece jen nějaké ty fleky se vždy objevily. Díky ještě jednou.

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru