Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Palička

Michal
Návštěvník
#1 | Zasláno: 16. 4. 2011 22:22
Dobrý den všem řezbářům!
Chtěl jsem se zeptat jestli někdo nevíte o někom kdo z jednoho kusu soustruží paličky pro řezbáře?
Děkuji předem za pomoc ;o)
MR
Návštěvník
#2 | Zasláno: 18. 5. 2011 07:06
Ahoj Michal,
ja som si sústružil paličku sám a som spokojný. Jednu som už skoro úpne zničil, ale mám druhú skoro netknutú. Mám ale zvlášť rukoväť a zvlášť "telo" a funguje to dobre. Narážam na to, prečo by mala biť z jednoho kusu (a to som ju niak moc nešetril). Inak tú skoro zničenú som používal veľa rokov, ale už neviem presne koľko. Vyrábal som si ich z javoru a zatiaľ som spokojný. Myslím si, že by si to zvládol na sústruhu aj sám, nie je to žiadna veľká veda. Cca za 3-4 týždne cestujem domov na slovensko, kde mám sústruh a ak ešte nemáš a vydržal by si, vysústružil by som ti jednu grátis.
Návštěvník
#3 | Zasláno: 25. 5. 2011 18:59
Ahoj neznamy kamarade,

bohuzel soustruh nevlastnim a nemam moznost jinde soustruzit. Pockam sveta kraj na takovou nabidku! Az budes vedet vice,tak si napiseme - muj email je : rosellimi@gmail.com....
Dekuji na 1000x a budu se tesit na spolupraci!
Michal
daflik
Návštěvník
#4 | Zasláno: 26. 5. 2011 19:33
Odšroubuj nohu ze staré válendy a na ten šrub našrubuj hokejový puk do kterého jsi udělal otvor.
jozefmiklovic@s eznam.cz
Návštěvník
#5 | Zasláno: 26. 5. 2011 23:06
Čau Michal,
tak sme dohodnutý.
Pafca
Návštěvník
#6 | Zasláno: 27. 5. 2011 18:27
Michale,
kup tři puky, dřevěnou násadu na pilník, v kovomatu specielní šroub který má na jedné straně vrut, na druhé závit M6. ( mají je v každém kovonatu v různých délkách) Puky ve středu provrtej šestkou vrtákem, šroub našroubuj vrutem do násady, puky navlékni na šroub, zvrchu dej širokou šestku podložku a zajisti matkou M6. Je to supr a nezničitelné. Váhově je to akorát na fortelné ťukání.
Zdraví Pavel. :)
Návštěvník
#7 | Zasláno: 28. 5. 2011 20:05
Ahoj všem radícím řezbářům,

určitě dobré rady, ale už jsem dostal nabídku co se nedá odmítnout - třeba časem budou i ty puky ;o)...každopádně děkuji za dobrý tip.
Přeji všem hezké dny!
M.
Str=yček Fido
Návštěvník
#8 | Zasláno: 9. 1. 2012 16:50
Tak si to tady procházím, to fórum a reaguji na paličku. Proč vše dělat složitě? Stači na netu podívat se na nabídku firmy Narex a nechat si posklat paličku, mají dva druhy, větší a menší, ev.spojit objednávku a vzít i dláta,ev. řezb.nože atp. Obdobně je to i s vosky - nakupuji běžně v Hornbachu lněný olej i včelí vosk Clou, plně vyhovuje, olej používám na věci do exteriéru a vosk interiér. Čau
Návštěvník
#9 | Zasláno: 12. 1. 2012 14:14
Strýčku Fido , nerad mluvím za ostatní ale za sebe bych tě rád s čímkoli z Hornbachu ,čí jineho superkramu poslal někam!! Vosk mam od českého včelaře protože i ten včelař potřebuje vydělat ! Paličku mám z českého hlohu ktereho mám tři zadky . Kdo bude chtít ten ať se za mnou staví na řezbařském sympoziu Letokruhy Josefova 2012 a ja ho naučím paličku dělat. Lidi prosím, chcete dělat řemeslo který vychazí z přirody, z toho co je kolem nás co měl každej dřív za chalupou tak nekupujte superxsindl v hyperkrámu.
jan.padour@tisc ali.cz
Návštěvník
#10 | Zasláno: 12. 1. 2012 14:58
Omlouvam se, nevšiml jsem si že nejsem přihlaený, předchozí Návštěvník jsem já Janek - Jan Paďour
Návštěvník
#11 | Zasláno: 14. 1. 2012 11:51
jan.padour@tisc ali.cz
No, já s tebou v podstatě souhlasím, reagoval jsem na lidičky, kteří nemají soustruh, nechtějí si dělat paličku z puků atd., jsou tady prostě paličky a dají se koupit. Nesnáším supermarkety, ale bohužel občas se mu nevyhnu, např. jsem marně hledal spec.ozdobné čalounické hřebíčky. Pokud se týká povrchové úpravy, tak je asi každého věc jak si sežene, pokud to neprasí nějakým lakem. Dláta v supermarketu nenakupuju, ale vyrobit si je taky neumím. Měj se fajn a možná někdy někde pokecáme.
Janek
Návštěvník
#12 | Zasláno: 14. 1. 2012 13:44
Omlouvam se že jsem na to šel tak hrr, chápu že je spousta lidí co chtějí řezat a bydlí třeba v paneláku nebo nemají ty možnosti,takovým držím palce a je v podstatě jedno s čím pracují, duležitá je ta touha něco dělat a tvořit, ať pro sebe či jinemu pro radost. Ja jen kdž vemu některou z paliček který mám, a ona je upně omlacená třeba ještě z doby kdy jsem dělal do kamene, tak si s ní třeba i pokecám,pamatuje všechno co jsem dělal a je to na ní vidět ,gumová by mi vydržela celej život a nebylo by na ní ani nic poznat. Byl bych rád kdyby tu dřevěnou jednou vzal do ruky muj syn, třeba by mu měla co říct.
Snad to znáte, nařadí našich předků je trochu víc než jen nářadí.A právě tak to má být!
Vlastik Cigáň
Návštěvník
#13 | Zasláno: 18. 1. 2012 17:59
Ahoj Michale,
já soustruženou paličku sice mám,ale jednou jsem si ji zapomněl z paneláku vzít s sebou na chalupu,kde převážně řežu.A tak jsem zašel do dřevníku,vzal sekeru a jedno bukové poleno o průměru cca 15cm.Rozsekl na půl a pod polovinou,téměř od třetiny jsem osekal do tvaru rukojeti.Můžu Ti říct,že jsem velmi spokojen a mám ji oblíbenou víc než tu profi soustruženou. ;-)
Ještě ke gumě,když jsem potřeboval něco dodělat na paneláku,přišpendlil jsem si na ni gumový plát ,ale jen kvůli hluku.Po té jsem na chalupě gumový plát zase odstranil,neboť mám ten pocit že s gumou jsou úhozy méně citlivé...Tolik má zkušenost.Jinak proti Pavlovým (Pafca)pukům nijak nebrojím,naopak je to super nápad. :-)Vím , že jistě záleží i na tvrdosti gumy.

Nechť se všem daří. vlastik

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)




 
   Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru