Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Propojení "pětikolík na čtyřkolík"

lada1246
Návštěvník
#1 | Zasláno: 29. 8. 2014 12:15
Dobrý den :-)
potřeboval bych poradit ... mám hoblovku s protahem,ze které "vede" pětikolíkový "samec" /nejde vyměnit,je to komplet s vypínačem/ v baráku máme jen "čtyřkolíkové zásuvky" ,podle rady jsem udělal redukci : pětikolíkovou samici která jde ke stroji jsem připojil normálně na všechny kolíky /pět/ .. na druhém konci redukce jsem spojil modrý a žlutozelený vodič a připojil je společně na nulu čtyřkolíkového "samce" který jde do zásuvky. Tolik podle rady.
Hoblovka normálně funguje,akorát se mi dvakrát stalo při jejím vypínání,že jsem cítil menší ránu elektřiny do ruky a to přesto,že vypínač a vše okolo je z plastu.
Tak teď fakt nevím ...
Martin Chochola
Člen
#2 | Zasláno: 4. 11. 2014 17:27
Zkuste spíš elektrikářské forum, tady asi nikdo neví...
F
Návštěvník
#3 | Zasláno: 29. 11. 2014 20:00
Tak jak jsi to popsal, mělo by to být dobře, ale zaráží mne, že jsi cítil "kopanec". Vždyť by to mělo být v izolantu. Prověř pořádně všechny kostry - vyčisti a pořádně dotáhni všechny propojení na kostru, spíše to vypadá na tzv. přechodový odpor.
Nejlepší, ale bude sehnat v okolí elektrikáře, aby se na to pro jistotu pořádně podíval.

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru