Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / ochranné rukavice

Barcode.cz
Návštěvník
#1 | Zasláno: 23. 6. 2014 11:50
Dobrý den,
začínám řezat a už jsem zjistil, jaké to je, když nůž řeže nejen do dřeva. Zkoušel jsem hledat nějaké vhodné rukavice, ale je toho tolik...
Můžete někdo sdílet svoje zkušenosti s řezbou z ruky v rukavicích? Případně doporučit nějaké rukavice?
Díky a čisté řezy (dřevem) všem

PB
josef frnka
Člen
#2 | Zasláno: 23. 6. 2014 12:20
Ahoj Barcode ,já sám používám Kevlerové rukavice i mé děti v klubu a nestalo se že by se někdo pořezal,zkrátka neboj se,jednu nevýhodu mají že se dají propíchnout,cena je taky skvělá a přijatelná a po objednání do druhého dne je máš doma .tak přeji krásnej den
http://www.korus-eshop.cz/pracovni-rukavice/protiporezove-rukavice/kevlarove-rukavice -gadwall07
Luděk Burian
Člen
#3 | Zasláno: 23. 6. 2014 19:46
Já řežu v ruce hodně a bez rukavic. Je mi to v nich nepříjemný, sice jsem ze začátku byl pořezanej často, ale pak dostaneš gryf a už se neřízneš.
Jaroslav Rosík
Člen
#4 | Zasláno: 23. 6. 2014 21:03
Doporučil bych sehnat na některém z našich hradů rukavice od brnění, pak je jistota neutrpení úrazu hodně vysoká...a dílo dokonalé..
RosJar
Barcode.cz
Návštěvník
#5 | Zasláno: 24. 6. 2014 10:04
Díky všem za ohlasy. Kevlar jsem objednal a náš kastelán mi slíbil, že se poptá kámošů, jestli by někdo nepustil nějaké rukavice... prej má volnou jen helmu a obouručák...

PB
Jaroslav Rosík
Člen
#6 | Zasláno: 24. 6. 2014 20:52
Barcode.cz
u té helmi je ale důležité sby měla hledí, znal jsem jednoho, který si málem vypíchl oko....
RosJar
Aritma
Návštěvník
#7 | Zasláno: 18. 8. 2017 15:54
Potápěči nebo zaměstnanci v masokombinátech občas mají rukavice z hodně jemnejch železnejch kroužků. Hlavně na to porcování jsou dělaný tak, aby se neřízli. Nevím ale, kde bych to hledal. Nebo nějaký klasický pracovní rukavice. Kroužkovka to není, ale chtělo by to trochu snahy je proříznout.
Kamila
Návštěvník
#8 | Zasláno: 8. 2. 2018 14:29
Aritma:
Potápěči nebo zaměstnanci v masokombinátech občas mají rukavice z hodně jemnejch železnejch kroužků. Hlavně na to porcování jsou dělaný tak, aby se neřízli.

Kroužkovka (drátěná neprůřezná rukavice) mě zaujala, ale taková pěkná rukavice s návlekem až na celé předloktí stála na internetu dva tisíce a výš, někde i mnohem výš..to už se snad vyplatí chytat ten grif a srůstat:)) https://heroldreznickepotreby.cz/eshop/pracovni-a-ochranne-pomucky/rukavice/

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru