Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Řezbaři???

 Stránka Stránka 1 z 6:  1  2  3  4  5  6  »» 
Lupo Anetta
Člen
#1 | Zasláno: 9. 2. 2014 17:47
Nevím kdo má jaký názor, ale často se tady objevují "díla" vyráběné na soustruhu a nebo na různých kopírkách. Tak se často ptám, neměla by se pro takové výrobky zřídit nová rubrika, třeba něco jako průmyslové výrobky? Nic proti tomu, vznikají tak celkem pěkné díla, jen si nejsem jist jestli to má ještě něco společné s řezbářstvím. Na výrobky které se tu občas prezentují, totiž stačí trochu ovládat ten nebo onen stroj a vrcholem jsou díla dělané na kopírkách, to už ,podle mně, hraničí s trapností. Radši originální byť nedokonalé, než dokonalé dělané kopírkou. Zdar všem ŘEZBÁŘŮM :-)
Jan Paďour (Janek)
Člen
#2 | Zasláno: 9. 2. 2014 17:56
Ahoj, já bych to tak nepitval, pak by se přišlo na to, že Ty (já taky ) nejsme vůbec řezbáři, ale jen "motorovodřevoprzniči" :)
Věci z kopírky mi nevadí - pakli-že je kopírovatel autorem originálu.
Lupo Anetta
Člen
#3 | Zasláno: 9. 2. 2014 18:05
No moc nesouhlasím, řezání pilou vyžaduje předci jen zručnost, představivost a nějaké to umělecké cítění, zatím co do kopírky jen vložíš hotové a kopírujrš, je to jako u DVD-pirátsví, jo pokud je kopírovatel autorem originálu, jenže žel v mnoha případech tomu tak není. Taky mi nějak nevadí strojní výroba, jen by se to asi nemělo řadit mezi řezbáře.
Návštěvník
#4 | Zasláno: 10. 2. 2014 00:56
Hypotéza- Kdybych byl uraženým majitelem kopírky, zeptal bych se tě na to jestli nejsi tak trochu pokrytec, když kopíruješ figurky z animáků.
Jelikož, ale nejsem majitelem kopírky tak se Tě nezeptám , ale popřeju Ti, aby si se nadále držel svych pevných morálních zásad.
Jan Paďour (Janek)
Člen
#5 | Zasláno: 10. 2. 2014 00:58 | Změnil(a): Jan Paďour (Janek)
To nahoře jsem psal já.
Lupo Anetta
Člen
#6 | Zasláno: 10. 2. 2014 16:24
Jane Paďoure, škoda žes nepochopil podstatu věci a nepřečetl sis to pořádně celé, každý holt vidí to co chce vidět. Nikoho neurážím a jak jsem již psal, nic proti, taky tak vznikají pěkné díla, jen jsem navrhl že by nebylo zlé zřídit pro to zvlášt kategorii.
Lupo Anetta
Člen
#7 | Zasláno: 10. 2. 2014 16:51
Ještě malá poznámka, pokud já vyřežu svoji sošku, je to jediný originál a v tom je taky jeho hodnota. Podle někoho bych už taky mohl udělat z té sošky formu, odlévat to ze sadry a klesnout tak na úroveň vietnamských tržnic. To už není o umění ale spíš o seriové výrobě. Pokud já vyřežu Sida z doby ledové, tak proto že si to objednal zákazník, toho jsi měl zřejmě na mysli Jane že? Ono taky bych mohl říct že velkopopovický kozel není tvoje dílo, jenže to je úplně o něčem jinem, zkus se nad tím zamyslet než něco napíšeš. :-)
Jan Paďour (Janek)
Člen
#8 | Zasláno: 10. 2. 2014 18:59
Milý Lupo, stačilo napsat že chceš oddělení pro výtvarníky soustružníky a podskupinu pro kopírovače kterými pohrdáš (přes to že nemáš důkaz že dělají nelegální kopie) což dokládáš větami jako „vrcholem jsou díla dělané na kopírkách, to už ,podle mně, hraničí s trapností. Radši originální byť nedokonalé, než dokonalé dělané kopírkou.“
Kážeš vodu a piješ víno! Kopie je kopie , to jak jí uděláš(vyrobíš) je úplně jedno.
PS: Kozel není dobrý příklad, řezal jsem ho pro zástupce značky . Dělal jsem ale třeba „samochodky“ a jsem si dobře vědom toho, že je to kopie. Jenže já se to nebojím pojmenovat neohrnuju nad tím nos a nedělám ze sebe co nejsem.
Doporučuji více pokory a méně nadutosti Velký Umělče.
Lupo Anetta
Člen
#9 | Zasláno: 10. 2. 2014 19:05
Jane, je vidět že nevíš o čem to všechno je, ještě se musíš trochu přiučit abys to všechno pochopil, až to pochopíš tak mi dáš za pravdu, jenže k tomu jsi ještě nedozrál.
Jan Paďour (Janek)
Člen
#10 | Zasláno: 10. 2. 2014 19:54
Je to málo pravděpodobné ,ale není to zcela vyloučené , přiznávám že nemám patent na rozum. Velmi rád se kdykoli přiučím . Domnívám se že největší blbec je ten co si myslí, že už ví dost.
Lupo Anetta
Člen
#11 | Zasláno: 10. 2. 2014 20:07
Nejen pravděpodobné, taky nemám patent na rozum ,ale vím aspoň to kdy škodím sám sobě, jednou snad pochopíš že právě to děláš. Přeju ti úspěšnou budoucnost... :-)
Slávek
Návštěvník
#12 | Zasláno: 10. 2. 2014 20:18
Lupo Anetta
prosím Tě o čem jiném než o prodeji a zisku může uvažovat tan kdo kupuje kopírku?????
Lupo Anetta
Člen
#13 | Zasláno: 10. 2. 2014 20:29
Slávku, jsem rád že aspoň někdo trefil hřebík po hlavičce, přesně to je problém že tu nejde o umění ale jen o kšeft, prostě vietnamská tržnice.
josef frnka
Člen
#14 | Zasláno: 10. 2. 2014 20:53
já co sem pochopil Lupa , tak asi takto chtělo by to tady rozdělit ty obory ,soustružníci,kopíráci,řezbáři,. Je fakt že sem tady vyděl jednu sošku tak dokonale vyřezanou že sem pak zjistil že je to na kopírce ,nic proti tomu nemám je to krásné ale myslím si že to do řezbářství nepatří ,spíše jak píše Lupo,strojní výroba protože je to sériovka a je to na výrobci jestli kopčí ten samej druh kdy už to někdo vokopčil a i tak dobře to prodá,to je v pořádku když to lidé koupí tak v pohodě já jim to neberu ale bylo by dobré pod tou fotkou jo to je na kopírce né ruční práce,myslím si že to někdy i lidém vadí. Jenže já se stím nesmířím protože to už není Řezbář ale Kopírák .Je to jen můj názor .
Lupo Anetta
Člen
#15 | Zasláno: 10. 2. 2014 20:57
Josefe mluvíš mi z duše, přesně o tom to je. Je jen otázka kolik lidí by dokázalo na rovinu říct že jejich dílo je jen zkopírované, ale tam už záleží na charakteru.
 Stránka Stránka 1 z 6:  1  2  3  4  5  6  »» 

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)




 
   Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru