Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Mořidla na dřevěné misky

Lukáš
Návštěvník
#1 | Zasláno: 13. 1. 2014 19:29
Dobrý den, rád bych se zeptal jaká použít Mořidla na dřevěné misky, aby se to dalo použit pro styk s potravinami? Máte s tim někdo nejaké zkušenosti? Děkuji za vaše reakce.
Jaroslav Rosík
Člen
#2 | Zasláno: 13. 1. 2014 19:47
Zdravím.
Já používám lihové a následně napouštím kaméliovým olejem, mám za to, že je to dostačující
RosJar.
Lukáš
Návštěvník
#3 | Zasláno: 13. 1. 2014 21:19
Já jsem se právě dočetl, že ta lihová mořidla nejsou vhodna pro přímý styk s potravinami. Pak jsou ještě vodou ředitelná mořidla, ale o nich jsem nic nenašel.
Jaroslav Rosík
Člen
#4 | Zasláno: 13. 1. 2014 22:14
misky a lžíce jsem dělal před dvaceti roky, mořil jsem je lihovými mořidly a bez újmy je celá rodina používala a někteří používají do dnes, vodová mořidla jsem taky zkoušel, ale pro vysokou rozpíjavost, brzy odložil. Ono to mořidlo stejně přímý styk s potravinou nemá, jak jsem psal prve, napouštím výrobek a to vydatně olejem. Prostě podle mně není nutné když někde napíší, že není vhodné nevyzkoušet a sám se přesvědčit...
měj se
RosJar
Lukáš
Návštěvník
#5 | Zasláno: 14. 1. 2014 16:05
Díky Jaroslave za reakce, ja to pak taky jeste napouštim olejem, který muže přijít do styku s potravinami a pak ještě voskuju včelím voskem. Pro mě osobně se to zdá také dostačující, ale kvůli prodeji by to chtělo mít něco s atestem. Někde jsem četl, že někdo používá potravinářské barvivo, tak to tím dneska zkusím namořit.
Jaroslav Rosík
Člen
#6 | Zasláno: 14. 1. 2014 19:26
No na prodel, by to asi chtělo něco ověřeného, stim ti bohužel nepomohu, to potravinářské barvivo je dobré, pokud použiješ na předmět pouze jednu barvu.
měj se
RosJar
Lukáš
Návštěvník
#7 | Zasláno: 15. 1. 2014 19:53
Tak jsem zkusil to potravinářské barvivo, chce to trochu ty barvy namichat, protože sama osobě je ta barva strašně výrazná. Použil jsem červenou a trochu zelené. Lihové moridlo je lepší. Jeste jsem rozhodil sítě, tak uvidím.

Přiložený soubor: image.jpg

Lukáš
Návštěvník
#8 | Zasláno: 15. 1. 2014 19:55
Jeste jedna fotka.

Přiložený soubor: image.jpg

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru