Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Rezbarska dlata-jak s nima na praci?

Pepa
Návštěvník
#1 | Zasláno: 21. 12. 2013 09:44
Zdravim,
nasel jsem starou sadu 6 dlat,jsou nabrousene,chci se nekoho zeptat,jak s nima pracovat ? Chci jen tak neco zkusit ??? Diky,hezky svatky

Nevim jak s nima pracovat,jak jsou prohnute...

Přiložený soubor: 1387615303372.jpg

t.
Návštěvník
#2 | Zasláno: 22. 12. 2013 21:38
Promiň Pepo, ale tohle jsou dláta vhodná tak maximálně na oškrábání kůry ze samorostů. Pokud tě láká řezbařina, tak tohle by tě mohlo spíše odradit. Šáhni po lepším vercajku - někdo se tu na základní sadu dlát do začátku už ptal, tak trochu počti.
Hanka Čížková
Člen
#3 | Zasláno: 22. 12. 2013 21:57 | Změnil(a): Hanka Čížková
Pepa
Jééé, to byla úplně první dláta, se kterými jsem kdysi dávno řezala :)). S nimi a nožem jsem dělala první zkušenosti - a dalo se :)... Byla jsem tehdy tak šťastná, že je mám! Tehdy bylo těžké nějaká lepší sehnat.... Hanka Č.
PS: Ještě - jak poradit jak s nimi řezat... hmhmhm, vlastně nevím jak to říct. Já bych vzala kus dřeva a vyzkoušela co s nimi jde... Tehdy jsem s nimi vyřezala všechno, co jsem potřebovala :). Dnes už je člověk "rozmlsaný" všemi možnými tvary...
Pepa
Návštěvník
#4 | Zasláno: 22. 12. 2013 23:21
Tak tyhle dláta znám a mám je dodnes.Když si je dáš do pořádku (a ony to podle fotky potřebují) tak ještě nějakou službu udělají.Určitě budou potřebovat přebrousit.Jistě jsou dnes na trhu lepší ale při trošce trpělivosti se i s těmito dá něco vyřezat.
Přeju hodně štěstí.......Pepa
Pepa
Návštěvník
#5 | Zasláno: 23. 12. 2013 11:31
Ok díky,prosím poraďte nějaké dobré dláta,tak nějak,aby nebyli za 50,- a zase,aby nebyli za 1000,- jedno.... Zatim Díkes ;)
Pepa
Návštěvník
#6 | Zasláno: 23. 12. 2013 15:45
Těžká rada Pepo.Záleží na tom jakou řezbu se chceš dělat.Pročti si v diskuzi "Jaké nože a dláta" a "Dláta pro drobné řezbářské práce"..To ti určitě něco dá.......Pepa
oskar
Návštěvník
#7 | Zasláno: 15. 4. 2014 12:33
také jsem začínal s podobnou sadou.jdou nabrousit ale dlouho to ostří nevydrží!!!!Když se budeš snažit tak vyřežeš krásnou řezbu.ALE HLAVNĚ TO POTŘEBUJE NABROUSIT.
oskar
Návštěvník
#8 | Zasláno: 15. 4. 2014 12:36
Všichni radíte která dláta pro začátek ,ale nikdo neřekne že hlavně potřebuje kvalitní nůž!!!!!!!
Slávek
Návštěvník
#9 | Zasláno: 15. 4. 2014 19:11
oskar
naprostý souhlas!!!!
Jozef Miklovič
Člen
#10 | Zasláno: 16. 4. 2014 18:58
Ahoj Pepa,
ja ti to musím napísať bez obalu, snáď sa ťa neurazím. Tie dláta z fotky sú tak akurát dobré do záhrady. Materiál je blato, takže ich nenabrúsiš, rúčky sa strácajú v dlani... . Je pravda, že zopár ľudí s nimi začínali, to je fakt, ale ak pri rezbarčine zostali(aj keď ako hobby), myslím že ich už vymenili za iné. Navyše tie tvary (keď pominiem materiál, rukovate...), sú pre začiatočníka k ničomu. Ja sa tým živým a mám aj rozne poprehýbané dláta, ale využívam viac tie rovné. Pomer je tak 78 ku 22. A kedy zistíš, že sú na prd? Hneď v tej chvíli, ako budeš mať možnosť pracovať s naozajstnými dlátami. Riešenie? Nemusíš vrážať hneď tisíce do veľkých sád profi dlát, ale ver mi, že ak si obstaráš cca 4-6 dlát na úrovni, bude ťa to aj viac baviť. Alebo ašte jedna možnosť. Nabrús tie na fotke, skús niečo s nimi robiť a potom si skús u niekoho, kto má dláta aké majú biť. Potom bude rozhodnutie jasné.
Veľa úspechov.
Franta
Návštěvník
#11 | Zasláno: 9. 10. 2014 10:35
No měl jsem podobnou sadu dlát a nakonec jsem ji na aukru prodal za co jsem ji koupil, akorát byly trochu nabroušené.
Dnes si všechna dláta dělám raději sám, počínaje nožem a potom to ostatní. Teprve se učím řezat jen takové drobnosti, jako obličeje a pod.
Kdo má trošku možnost dělat se železem, tak není problém si potřebné nože a dláta udělat a nedá to ani moc práce. Dělám to z normálních ložisek, to je perfektní ocel a stará ložiska se vyhazují, tak proč toho nevyužít.
Martin Chochola
Člen
#12 | Zasláno: 13. 10. 2014 13:25
Vzhledem k tomu, že nože a dláta používám i na historických akcích, nechávám si je dělat u kováře - nejlepší zkušenost mám s Matasem (nevím jak je to tu s reklamou a odkazy, tak nedávám link, kdo bude chtít, jistě najde). Bez problémů se jde domluvit i na specifických požadavcích, materiál je fajn, pokud si je člověk nevyhřeje sám, ostří drží suprově a ceny jsou celkem příjemné.

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru