Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Soustružnická dláta

Benda Jan
Návštěvník
#1 | Zasláno: 3. 10. 2013 22:14
Zdravím , mám betelný soustruh v betonu a hledám k tomu obstojné nástroje . Struhy-dláta střední kvality a našel jsem tohle , má sněma někdo zkušenost ? Předem děkuji i za další náměty. http://shop.boukal.cz/soustruznicke-noze-profi-hss-8-ks-sada-b/ http://shop.boukal.cz/soustruznicke-noze-profi-hss-6-ks-sada-a/
Milan Maksymov
Člen
#2 | Zasláno: 4. 10. 2013 12:20
Jaká jsou ta dláta, to opravdu nevím, ale podle obrázku mám pocit, že jejich rukověť je krátká. Mě dělal speciálně dláta na soustruh jistý pán z Českého Těšína, která jsou opravdu bytelná a jejichž ostří vydrží poměrně hodně a navíc za velice rozumnou cenu. Samozřejmě, záleží na tom, co chceš soustružit, ale pokud píšeš, že máš soustruh zalitý v betonu, tak předpokládám, že něco většího a s těmi dláty v kazetě bych to dělat nechtěl.
gurt
Návštěvník
#3 | Zasláno: 11. 11. 2013 20:47
No co se týče soustružnických nožů u nás, to moc veselé není, ale to co se nabízí v těch sadách, tak je celkem dobré (mimo tej sady 8ks za nějakých 900kč (nebo 5ks za 600kč) s ručkami v olšovej barvě, to je asi odkovek z bahna...)

Jinak ted vyrábí i narex struhy s označením "HSS LINE PROFI" kdy je cena za kus kolem 850 - 1 400 kč (ne všechny bych řekl že jsou dobře zpracované, ale k některým mám jen pramálo výhrad)

u různých prodejců se daj také sehnat struhy od firem CROVN nebo SORBY, to jsou už dobré nástroje (dobrý matroš a velmi dobré zpracování) ale cena jež jsou o 20 -50%dražší než ty narex profi ale podle kterého konkrétního struhu je i tomu méně či více odpovídající lepší zpracování (myšleno tvar -design)
Mirek
Návštěvník
#4 | Zasláno: 23. 3. 2019 19:05
Pane Maksymove, ten pán z Českého Těšína co vyrábí bytelná soustružnická dláta ještě funguje ? Měl bych zájem. Děkuji
Mirek
Návštěvník
#5 | Zasláno: 2. 4. 2019 20:18
Pane Maksymove, ten pán z Českého Těšína(bytelná soustružnická dláta) ještě funguje ? Měl bych zájem, můžu vás požádat o kontakt ? Děkuji. Mirek Kučera

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru