Ahoj, po návštěvě Husky cupu v Německu kde jsem zíral na vybavení světové špičky moto řezbářů s otevřenou pusou,a s ohledem na nekřesťanské peníze (frézka 20mm 17euro) ,jsem se rozhodl udělat si frezku na oči sám. Frézky jsem popsal tátovy a započal několikadenní vývoj, výsledkem je funkční frézka na oči v několika průměrech 12,16,20,30mm . Řezbáři osazují frezku na přímou brusku tak aby docílili efektu spáleného dřeva (černé oko) toto lze docílit pouze ve vysokých otáčkách , proto přímá bruska která má 30.000 obrátek , jelikož je toto nářadí poměrně nákladné (cca5.000) udělal otec jednoduché upínání na uhlovou brusku, kde jsou otáčky cca 12.000, což je pro efekt spáleného dřeva dostačující.
Ve vrtačce ,s ohledem na nízký počet otáček, tato frezka vykulatí oko ale neudělá zmiňovaný efekt (černé lesklé oko)
Neplánoval jsem tyto frézky vyrábět na kšeft , ale kamarádi kteří viděli výsledky tohoto pomocníka mi pořádně vybrali bedničku s těmito frézkami .
Tedy budete-li mít zájem je tato pomůcka k dostání i u nás v ČR za rozumné peníze
řezbě zdar, hřebíku zmar přeje Janek
jan.padour@tiscali.cz
Přiložený soubor: DSC_0633.JPG