Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Loga a značky autorů, signování

Stránka Stránka 2 z 2:  ««  1  2 
Oldřich Pokorný
Člen
#16 | Zasláno: 27. 9. 2013 19:59
Abych vám pravdu řekl, myslím si, že je to úplně k ničemu. Že se těch značek tu sejde možná deset nebo dvacet a všichni ostatní se na to vykašlou. Protože jim osobně to nic nepřinese, a proč by měli zdarma něco dělat pro druhé. A ještě naopak, ti s běžným účtem by museli obětovat jeden obrázek, jak naznal pan Mácha. Je to prostě tak, taková je doba. Vidím to např. v sekci "Jak na to". Bláhově jsem žil v představě, že zkušení řezbáři zde pomohou svými radami těm mladým, začínajícím. Za celé tři roky, co řezbáři fungují, se nenašel ani jeden, který by se o své zkušenosti podělil.
Během víkendu rozešlu všem registrovaným upozornění na tuto rubriku, ti nově registrovaní na to určitě přijdou sami, když tam nakouknou, nebo když se jim při vkládání obrázku objeví rubrika "Autorské značky".
Hanka Čížková
Člen
#17 | Zasláno: 28. 9. 2013 01:14 | Změnil(a): Hanka Čížková
Mně osobně přijde velmi důležité, aby byl "někde" dohledatelný řezbářův podpis.
Cítím to také díky zkušenosti s restaurováním loutek. Tolikrát jsme narazili na to, že jsme marně pátrali kdo konkrétné loutku dělal. A třeba to byl skvostný kousek. Dodnes panují dohady kolem konkrétních kousků zda-li je opravdu dělal Trnka či nikoli. Tolikrát jsme o tom mluvili a litovali, že právě dřív nikdo značky nikam nezaznamenával, častokrát tam byla i kombinace výtvarník a řezbář - a řezbář pak ani značku nedělal. . . Tak nejsou vždy rozpoznatelní.
Tak jsem si myslela, že v době internetu by se konečně něco takového dohromady dát mohlo. Aspoň z dosud žijících tvůrců :). A myslím si, že se nejedná o službu pro druhé, ale hlavně o svoji prezentaci. Jestliže jsem na své dílo hrdá, ráda na něj značku dám. A budu ráda, když ji "přečtou", díky dohledatelné datbázi, Ti, které bude zajímat: "Kdo to asi dělal?"
Myslím si, že je tento server velmi příznivý i k lidem, kteří jej chtějí využívat pouze jako běžný účet a 30 obrázků je až dost pro svoji vlastní prezentaci. Takže pro mě by bylo velmi důležité ( a hlavně v mém zájmu) , abych aspoň jeden obrázek věnovala tomu téměř nejdůležitějšímu obrázku - své značce.
Ale samozřejmě chápu, že takto to můžu vidět jen já, podle svých zkušeností ...
A je nejspíš možné, že se na začátku sejde málo značek... Ale nějak se začít musí a třeba až léty se udělá pěkná sbírka. :)
Oldřich Pokorný
Člen
#18 | Zasláno: 28. 9. 2013 18:39
Uvidíme, necháme se překvapit, jak se to vyvrbí :)
Aldagstein
Návštěvník
#19 | Zasláno: 6. 11. 2013 10:47
Na Google je možno vyhledávat i z pomocí obrázku. Tedy nakreslím/nafotím si obrázek, zadám ho do Google a on mi najde obrázky podobné. Dále je možnost omezit hledání na jeden web a bylo by tedy možno vložit vyhledávací formulář i na tyto stránky. To by mohlo vyřešit problém s vyhledávání značek.
 Stránka Stránka 2 z 2:  ««  1  2 

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2025 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru