Mně osobně přijde velmi důležité, aby byl "někde" dohledatelný řezbářův podpis. Cítím to také díky zkušenosti s restaurováním loutek. Tolikrát jsme narazili na to, že jsme marně pátrali kdo konkrétné loutku dělal. A třeba to byl skvostný kousek. Dodnes panují dohady kolem konkrétních kousků zda-li je opravdu dělal Trnka či nikoli. Tolikrát jsme o tom mluvili a litovali, že právě dřív nikdo značky nikam nezaznamenával, častokrát tam byla i kombinace výtvarník a řezbář - a řezbář pak ani značku nedělal. . . Tak nejsou vždy rozpoznatelní. Tak jsem si myslela, že v době internetu by se konečně něco takového dohromady dát mohlo. Aspoň z dosud žijících tvůrců :). A myslím si, že se nejedná o službu pro druhé, ale hlavně o svoji prezentaci. Jestliže jsem na své dílo hrdá, ráda na něj značku dám. A budu ráda, když ji "přečtou", díky dohledatelné datbázi, Ti, které bude zajímat: "Kdo to asi dělal?" Myslím si, že je tento server velmi příznivý i k lidem, kteří jej chtějí využívat pouze jako běžný účet a 30 obrázků je až dost pro svoji vlastní prezentaci. Takže pro mě by bylo velmi důležité ( a hlavně v mém zájmu) , abych aspoň jeden obrázek věnovala tomu téměř nejdůležitějšímu obrázku - své značce. Ale samozřejmě chápu, že takto to můžu vidět jen já, podle svých zkušeností ... A je nejspíš možné, že se na začátku sejde málo značek... Ale nějak se začít musí a třeba až léty se udělá pěkná sbírka. :)
|