Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Loga a značky autorů, signování

 Stránka Stránka 1 z 2:  1  2  »» 
Hanka Čížková
Člen
#1 | Zasláno: 15. 8. 2013 20:06 | Změnil(a): Hanka Čížková
Před pár dny jsem navštívila obchody s vyřezávanými výrobky. U těch, které mě zaujaly, jsem se snažila dozvědět autora. Prodavačka většinou ani nevěděla... :( Našla jsem na výrobku značku a ihned mě zamrzelo, jako už předtím častokrát, že značku autora nepoznám. Prosím, nešla by udělat aspoň na tomto serveru, kde už je registrována pěkná řádka autorů :), nějaká "databáze značek" ? Kdo by chtěl, zadal by ji tam... ? A pak by konečně bylo možné podle značky autora třeba i dohledat jméno a tím pádem i jeho další tvorbu nebo si ověřit, že dílko ja právě od něj.
Hanka Čížková
Člen
#2 | Zasláno: 18. 9. 2013 10:37
Když vidím, že tato výzva zůstala bez jakékoli reakce, třeba už někde na internetu taková databáze je. Třeba to jen já nevím... Víte-li někdo, kde bych to mohla najít, prosím, mohl by jste mi poradit? Děkuji, Hanka Čížková :)
Branislav Petráš
Člen
#3 | Zasláno: 18. 9. 2013 10:50
Dobrý nápad. Možno by sa k tomu mohol vyjadriť admin, či by to bolo možné...
Oldřich Pokorný
Člen
#4 | Zasláno: 18. 9. 2013 21:51
Popřemýšlím, asi by nebyl problém přidat do registrace kolonku "Autorská značka", jen nevím, jak to udělat s vyhledáváním té které značky
t.
Návštěvník
#5 | Zasláno: 18. 9. 2013 22:36
Asi jedině jako náhledy jednotlivých značek a po rozkliknutí pak identifikační údaje...
Hanka Čížková
Člen
#6 | Zasláno: 20. 9. 2013 08:08 | Změnil(a): Hanka Čížková
:)) No skvělé by byly obě možnosti! :)
I ta, aby se u autora v profilu někde vedle jeho nicku mohla řezbářská značka viditelně vložit. A kdyby tu byla sekce značky (jako je třeba Vystavovatelé), kde by se přes značku mohl autor dohledat...
A nešla by ta druhá možnost spojit se sekcí Vystavovatelé? Že by se právě v tom seznamu značka objevovala? Třeba hned za jménem před Kontakty?
Hanka Čížková
Člen
#7 | Zasláno: 20. 9. 2013 08:17
To jsem zvědavá kolik lidí se sejde se stejnou značkou :))
Tomáš Krátký
Člen
#8 | Zasláno: 21. 9. 2013 09:32
Oldřich Pokorný:
Popřemýšlím, asi by nebyl problém přidat do registrace kolonku "Autorská značka", jen nevím, jak to udělat s vyhledáváním té které značky

Nejsem odborník na IT, ale co takhle každé autorské značce přiřadit odpovídající symboly na klávesnici, např. iniciály autora. Když si pak budu chtít najít autora např. sebe Tomáš Krátký, zadám tk a vyskočí na mě autorská značka, popř. víc, pokud je víc autorů pod stejnými iniciály...
Hanka Čížková
Člen
#9 | Zasláno: 21. 9. 2013 12:04 | Změnil(a): Hanka Čížková
Tomáš Krátký
Ale když třeba najdu v obchodě na výrobku značku, která se neskládá z iniciálů autora, nakreslím si ji (nebo si ji zapamatuji), pak ji sem půjdu hledat, nebudu moci zadat iniciály... Prostě ji budu muset hledat někde, kde je více značek pohromadě a pokoušet se vyhledat ji mezi ostatními značkami.

Ale i ta Vaše varianta je zajímavá ... uvidím-li v obchodě značku složenou z iniciálů, mohla bych si tady "někde" zadat iniciály a vyskočili by mi všichni autoři s těmito iniciály s náhledem jejich značek a možná by se dala značka dohledat... Ale pozor Značka bude uložena nejspíš jako obrázek, takže předem nebude jasné z jakých iniciálů se skládá. A kdyby měl někdo "ze svého důvodu" jiná písmena ve značce než jsou shodná s jeho jménem (např. společná firma nebo vdaná žena s jiným jménem...), tak bude opět značka nedohledatelná...
Tomáš Krátký
Člen
#10 | Zasláno: 21. 9. 2013 17:31 | Změnil(a): Tomáš Krátký
Paní Čížková ano, jsem stejného názoru, že Značka bude uložena jako obrázek. Jenže obrázek, jako soubor, sám o sobě není nijak vyhledatelný. Měl by být nějak nazvaný. A to buď zmíněnými iniciály nebo názvem toho, co značka představuje, např. koruna, hvězda, beruška. Tyto iniciály/názvy by si pak každý autor sám přiřadil ke své vlastní značce. Možná by bylo nutné přiřadit i více názvů. Každý sám by musel u sebe zvážit, pod jakými hesly budou asi vyhledavatelé jeho Značku vyhledávat.
Plž
Návštěvník
#11 | Zasláno: 26. 9. 2013 14:52
Líbí se mi možnost zadání značky a možnost jejího srovnání s tím co už někde je už jen proto abych si třeba neudělal stejnou nebo podobnou značku.

Bohužel jsem také tvůrcem nejedné internetové stránky tím pádem si dokáži představit co by které řešení znamenalo.

První důležitá otázka je v tom kolik by takových značek bylo jinak by se vyhledával jeden obrázek mezi stovkou a jinak jeden mezi tisícovkou.

Osobně si myslím že v tomhle případě se budeme bavit spíše o počtu kolem sta značek a tady je nejjednodušší prostá tabulka se zobrazenými značkami a z nich jen okem hledat. (Ve vystavovatelích je kolem 300 lidí, kolik z nich má svoji značku?).

Jiné řešení by znamenala hodně velké množství práce každý může iniciály zadávat jinak jeden TK jiný KT a pořád to může být stejný člověk. Někdy to může být jedno písmeno jindy třeba 3 počítač by musel sekat řetězec na kousky hodnotit výskyt každého písmene a vracet nejlépe vše co potká.

Slova by byla ještě obtížnější počítač nepozná že koruna a korunka je jedno a to stejné slovo jen zdrobnělé. Šlo by fulltextové vyhledávání ale zase to bude jen vyhledávání textu kde každý si může zadat co chce a tedy může docházet k tomu že počítač vyhledá hodně věcí ale to co chci nenajde.

Plž
Oldřich Pokorný
Člen
#12 | Zasláno: 27. 9. 2013 09:17
Tak je to tam, udělali jsme to jako kategorii obrázků, zájemce bude muset si značku vyhledat. Teď je jen na vás, aby jste svoji značku zveřejnili.
Hanka Čížková
Člen
#13 | Zasláno: 27. 9. 2013 09:55 | Změnil(a): Hanka Čížková
Oldřich Pokorný
Výborně!! Děkuji MOC ♥ :))
Takže při vložení se objeví zpočátku i mezi výrobky...

I se mi líbí, že tímto způsobem tu nemusí být uložená pouze grafická podoba značky, ale i třeba doplňkové fotky jak značka vypadá na výrobku - je-li vyřezaná nebo vypálená atd...
Hanka Čížková
Člen
#14 | Zasláno: 27. 9. 2013 10:38 | Změnil(a): Hanka Čížková
Oldřich Pokorný
Ještě mě napadá, nebylo by ale dobré někde dát viditeně vědět např. při registraci nových členů, že tu tato sekce = tato možnost je? Aby se databáze značek do budoucna rozšiřovala ... aby to celé nezaniklo společně s touto diskusí, která se postupně posune hluboko pod jiné diskuse?
Nebo dlouhodoběji "jako novinku" na titulní stranu, aby si toho všimli i již zaregistrovaní a měli šanci tuto možnost využít?
Jaroslav Hynek Mácha
Člen
#15 | Zasláno: 27. 9. 2013 12:16
Toto řešení má minimálně jednu nevýhodu. Pro členy bez prémiového účtu, kterých je zde většina a mají omezený počet obrázků na 30, by to znamenalo se rozhodnout, zda obětovat jeden obrázek pro logo na úkor prezentace vlastní tvorby.

Pokud by bylo logo od obrázků (a jejich přiděleného počtu) oddělené, myslím, že by si ho doplnil nejeden řezbář či řezbářka. Takhle si nejsem jistý.

Vlastní značku mám na svých stránkách http://drevorezba.ic.cz/profil.htm .

Jaroslav "Hynek" Mácha
 Stránka Stránka 1 z 2:  1  2  »» 

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)




 
   Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru