u struhu se faze většinou nedělá (pokud k temu nemáš důvod) na obtahování je dostačující brusná kapka která se běžně sežene červený - hrubost 320 cena 115 - 150 podle velikosti (jsou dva rozměry) vhodnější je potom o zrnitosti kolem 600 ale to se u nás špatně shání, takže se dá třeba zvolit diamantový brousek, ale to jsme s cenou taky někde jinde. Jinak struhy nejsou tak citlivé na nabroušení jako řezbářská dláta, ale ani v nejmenším nechci ani naznačit, že se to má lidově řečeno ošulit!
jinak nábrus se provádí buďto z ruky (vhodné jsou hrubší kotouče měkčího charakteru (označení naoř. M, L, K). nebo použití přímo přípravku na broušení soustružnických dlát.
u jednoduchých nábrusu je to celkem jedno ale sostružníci si libují v takových "promměnných" nábrusech, kde jiný úhel ostří je na špici a jiný ke straně.
Broušení není vysoká škola je to druh sportu :)
mnoho zdaru a málo zamodralejch struhů!
|