Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / prosim o radu flexa,bruska

Filip
Návštěvník
#1 | Zasláno: 1. 4. 2013 21:28
Ahoj rad bych zacal delat sochy ze dreva doted jsem pracoval ze sklem takze mam zkusenosti s flexou... jednou jsme asistoval u jednoho sochare ktery pri praci pouzival rucni brusku a rad bych se vas zeptal jestli mne nekdo neporadi jakou si poridit do zacatku... taky by me zajimalo kde sehnat kotoucky videl jsme u nej jeden kotouc ozubeny ktery ubiral strasne rychle a pak mnel take kotouce ktere to drevo dokonale vylestily :) diky za kazdou radu
Návštěvník
#2 | Zasláno: 1. 4. 2013 22:55
Ahoj Filipe, myslím že se nepletu pakli-že jsi Filip H. tak se chystaš ke mě na symozium, jestli vydržíš až do sympozia bez brusky půjčím ti nějaké na odszkoušení . Jestli chceš mít natrénováno tak doporučuji brusku pro broušení - s regulací otáček, a pro řetězový kotouč doporučuji - brusku bez regulace ale s "ocasem" - což je držadlo v zadní části. Taková bruska se nedá držet v jedné ruce a snižuje se tak nebezpečí úrazu. Vím o čem mluvím (30 stehu na 2prstech) Buska na řetězák by měla mít alespoň 1000Watů, jelikož má řetězák velký odpor a motor brusky se dost hřeje. Na práci se dřevem v kombinaci s bruskou se používají tyto kotouče-
pro rychlé a hrubé ubírání materiálu
1.řetězák(kotouč s řetězem od motorové pily)
2.Arbotech (kotouč s plátky slinutých karbidů)
pro broušní
1.fibrový kotouč od zrnitosti 16-80
2.plátno výsek na suchy zip s hrubostí 60-400
3.lamelové kotouče
pro broušení je nutné použít regulaci otáček , protože pri 11000ot/min což má bruska bez regulace se dřevo pálí již od zrnitosti 60.
Kvalitní profi nářadí je Makita ( cena)
Levné a v celku spolehlivé je německé nářadí DWT (několik modelů s regulací)
Janek
Filip
Návštěvník
#3 | Zasláno: 2. 4. 2013 14:44
Velice dekuji
napsal jste vše co jsem potreboval vedet :)
honza
Návštěvník
#4 | Zasláno: 22. 7. 2013 10:24
Filip
ahoj všichni
kotouč se slinutými karbidy prodává franta, narozdíl od arbortechů mi ho dal za 1400 berou to i tesaři. na držení v jedné ruce bych moc nesázel.
bodal1@centrum.cz
Honza
Návštěvník
#5 | Zasláno: 19. 12. 2016 12:29
Zdravím, nemáte prosím kontakt na toho pana "Frantu" co nabízí nějakou alternatuvu kotoučků s SK plátky jako má arbotech pro frézování dřeva pomocí flexy? Díky H. ferovanabida zav centrum . cz

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru