Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Kvalita vystavovanych soch...

Stránka Stránka 2 z 2:  ««  1  2 
Filip
Návštěvník
#16 | Zasláno: 5. 4. 2013 19:11
Jirko nasel jsem si stranky pana ,,Bosambo,, a jestli ho povazujes za jedineho sochare tak ses velice ale opravdu velice omezeny clovek, jiste ze je schopny ale urcite ne jediny... navic drive slo socharum o dosahnuti maximalniho realismu ale to se jim povedlo jiz v antice a neni divu ze spousta lidi ma v sobe tendenci udelat este neco co jiny neudelal tak se objevuji spousty abstraktnich del...navic kritizovat dokaze uplne kazdy, udelat malokdo, porozumnet tomu co si myslel zridkakdo....
jirka
Návštěvník
#17 | Zasláno: 5. 4. 2013 22:32
Filipe..., Vas bych rad někdy potkal...... a veřte, že ja jen nekritizuju, pracuju na sochach každy den, zrovna na baroknich postavach do kostela na česko-německem pomezi. Bosambo byl jen přiklad, z lidi co tu vystavuji sve prace.., podle me plno opravdu dobrych sochařu tu vubec neni.., kouknou na prvni prace co jim vyjedou a řeknou si.. aha, nemusim byt všude..., plno umelcu, se sem přihlasilo hned na začatku těchto stranek, přidalo fotky.., ale po čase ztratili zajem, pod přivalem ruznych praci, kvality neurčite.. které ale vytvaři obrazek o těchto strankach.
Oldřich Pokorný
Člen
#18 | Zasláno: 5. 4. 2013 23:59
jirka
Jiří, nechci ti kazit radost, ale je to tu úplně naopak. Zpočátku, před necelými třemi roky, kdy jsme stránky otvírali ještě samostatně, se zde zaregistrovalo pár naprostých začátečníků, řezbáři jim nedávali vůbec šance na přežití. Postupem času se přidávali další. A mohu ti na své svědomí přísahat, že se odhlásil jen jeden. Určitě je jich spousta, kterým se pojetí stránek třeba nelíbí, nebo mají nějaké výhrady k ostatním uživatelům a nebo z nějakého jiného důvodu nemají zájem zde své práce vystavovat, ale od toho jsme lidi, aby měl každý jiný názor.
A jen bych se tak zeptal, máš nějaké stránky, kde bych se mohl podívat na tvé práce ? A mohl bys mně, prosím tě, poradit nějaký web na českém internetu, který se ti líbí, ze kterého bych si mohl vzít příklad ? Jen tak pro inspiraci.
Marta Knetlová
Návštěvník
#19 | Zasláno: 8. 4. 2013 08:01
Dobrý den,je mi zoufale smutno,když čtu tuto debatu.Proč měnit něco co klape?Každý máme svou cestu.Někdo vystuduje obor řezbářství,někdo pracuje na tři směny v továrně a ukrajuje chvilky pro sebe aby mohl se realizovat a sám pro sebe něco vytvořit.A v tom okamžiku bývá člověk štastný,proč brát lidem pocit spokojenosti,naplnění a umu.Proč dělat rozdíly?Vždyt o nic nejde.Myslím si ,že člověk který je opravdovým mistrem v jakém koliv oboru...musí amatérům fandit,příjmout i ty co ve volném čase jen tak dloubou do dřívka.Je pravdou co člověk to názor.Je tu veliká škála krásných děl a káždé to dílko si určitě svého příznivce najde.
Návštěvník
#20 | Zasláno: 8. 4. 2013 15:58
jirka
Ahoj Jirko,měj s námi (slabými outcajdry) prosím trochu trpělivosti :-)Práce T.Bosamba se mi také jistě líbí.Osobně jsem se k řezbářství dostal docela nedávno a školu nemám.Jsem tzv.samouk .Nemám ani své vlastní web.stránky a tak jsem rád za tyhle.Když jsem na ně narazil ,tak jsem se prostě zaregistroval.Je možné ,(jak to zde čtu) že jsem tím z Tvého pohledu, udělal nějakou chybu. Nicméně to ,že někdo pracuje na barokních sochách v nějakém kostele, zase pro mne naprosto nic neznamená.To je jen můj úhel pohledu .I sebereflexi vnímám trochu jinak .Jistě ne v tom, že veřejně shodím ,cca. přes dvě stovky autorů,kteří do svých děl vložili svůj čas ,cit i momentální um.A tak se shodnu s ostatnímy i s výše podepsanou Martou Knetlovou,která to vystihla docela přesně - "Vždyť o nic nejde"...Jen dodám ,že pokud přec jen ano,pak to jsou většinou jen pomíjívé a nečisté lidské vášně vedoucí do "soutěživých bojů". Pro život ,tak i profesní ,fakt naprosto nedůležité.Tolik můj vyjádřený názor.
S pozdravem Vlastimil Cigáň.
t.
Návštěvník
#21 | Zasláno: 8. 4. 2013 21:00
Poklábosit o kvalitě vystavovaných děl je dobré, toto fórum je k tomu vlastně i určené a diskuzí to tu nakonec žije, ale též nejsem zastáncem nějakého třídění na dobré-špatné. Každý má možnost přidat vyjádření pod vystavený předmět a tím bych i skončil. Hezky to napsala paní Knetlová. Jinak každý, kdo sem dá fotku, jde "s kůží na trh" a musí počítat i s případnou kritikou a když nepočítám výkřiky do tmy, tak konstruktivní kritika není na škodu a vlastně to člověka posouvá vpřed.
Pavel Herák
Člen
#22 | Zasláno: 8. 4. 2013 22:03
Ahoj všem,
jsem moc rád, že jsem na tento web narazil a že jsem se mohl inspirovat a spoustu věcí dozvědět.Řežu do dřeva co mě napadne a co se mě chce ,nikdy jsem se to neučil dělám to od vánoc a nemám ani pořádný materiál ,když mi někdo napíše pod moje výtvory že se mu nelíbí a že sem nepatří tak je dám pryč a zkusím to jinde, ale za tu dobu co jsem tu nic, jen tak si proplouvám koukám na ostatní díla a žasnu co vše se dá ze dřeva udělat.Tyto stránky mě velice ovlivnili a kdyby tu byly díla jen výše zmiňovaného autora asi bych nikdy v tom co dělám nepokračoval a naměl bych zájem se něco učit. Tak moc děkuji správci za to co tu je mějte se fajn.
Návštěvník
#23 | Zasláno: 8. 4. 2013 23:59
Pavel Herák
Ahoj Pavle,
souhlasím také s tím co píše výše t. ve smyslu : "poklábosit o kvalitě je dobré a konstruktivní kritika není na škodu".Jistě ,jen musí být opravdu konstruktivní.
Jsem rád že Tě díla tvůrců na těchto stránkách inspirovaly k tomu ,aby jsi se začal učit řezat.Proč se sem ale vracím? Když jsem byl malý kluk,dostal jsem od dědečka na Slovensku dřevěného vyřezaného koníka.Moc se mi líbil a já pak ,doma ve Valticích,když se mě zeptal starší známý ze sousedství čím bych chtěl být až budu veliký,tak jsem mu s bezelstným pohledem odpověděl že řezbářem.Řekl mi, tak přijď kluku pozítří k nám ,já ti nachystám nějaké to dřevo a dláta.Tak jsem se na to těšil a přišel.Ve svěráku na kov měl upnuté dubové polénko a dláto bylo tupé jak "kopyto".A tak jsem tenkrát s malýma ručkama a tím tupým stolařským dlátem bojoval,jak se dalo.Chtěl jsem vytvořit jeden obličej,ale moc se mi dle mých představ nevedlo (byl podobný soše Moa z velikonočních ostrovů.:-) A ten starší známý mi řekl ,no vidíš to....? Z tebe řezbář nikdy nebude!A tím mě úplně dorazil.Nejhorší na tom bylo to,že jsem mu to uvěřil...A tak jsem na řezbářství časem zapomněl do doby,když jsem byl s kapelou na "štaci" ve Švýcarském Churu,měl jsem tenkrát nějaký spín z odloučení z domova a tak docela špatnou náladu. Šel jsem se projít a procházel jsem kolem výkladní skříně ,kde byly dláta zn.Pfeil.Letmo jsem si je prohlédl a šel dál,neboť jsem si vzpomněl na slova: "Z tebe řezbář nikdy nebude!" Asi po dvaceti metrech jsem se zastavil.(již v dospělé hlavě si vše znovu srovnal),otočil se ,šel ,a ty dláta si koupil.A tak si od té doby plním svůj dětský sen ,kterému jsem kdysi věřil a další "komentátory a radiče",jak to má vypadat ignoruji.Spokojím se s tím ,když nějaké to mé řezbářské dílko (byť i malého koníka na kolečkách) ohodnotí malé šťastně rozzářené dětské oči. To je pro mne víc než socha v kostele,přesto že jsem autorem sousoší ve čtyřech.Ze srdce Ti drahý Pavle přeji ,aby jsi potkal lidi, kteří Tě ve Tvé tvůrčí práci rádi podpoří ,jemně povedou a nesrazí a nezabijí to co máš v sebe.
Pěkný den přeje Vlastik
 Stránka Stránka 2 z 2:  ««  1  2 

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2025 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru