Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / pásová pila

Radek
Návštěvník
#1 | Zasláno: 3. 3. 2013 14:38
Zdravím, má někdo zkušenosti s pásovou pilou Metabo BAS 260 Swift. Chtěl bych ji na obřezání a na výrobu podložek pro trofeje. Nebo by byla lepší dekupírka? Pásová pila mi přijde univerzálnější. Díky Radek.
Jozef Miklovič
Člen
#2 | Zasláno: 3. 3. 2013 19:21
Čau Radek,
pásová pila má svoje opodstatnenie, ale nečakaj že rezy budú tak obratné. Predsa len aj ten najužší pás bude širší ako list do dekupírky. Na podložky ju určite využiješ, ale musíš počítať s hrubšou kontúrou rezu.
Návštěvník
#3 | Zasláno: 30. 3. 2013 23:06
Ahoj Radku.Osobně s typem který uvádíš zkušenost nemám ale používám stroj podobné velikosti.Používám také též i pilu dekupírku ,ale od jisté doby se mi docela zprotivila.Nemohl jsem na ni sehnat opravdu kvalitní pilové plátky.Jen nějaké "nenašraňkované" vyrobené snad z plechovek od Coca-coly. Možné kopie z Číny.Tam se i ty slisované plechovky z USA dovážejí. Proč? Abychom je pak my(a nejen my) je zase ve formě nekvalitního zboží (podvodné Čínské napodobeniny všeho možného ,např. makety dlát i vrtáků a etc.) , kupovali.
Ale zpět k pásové pile.Na ten typ pásovky,kterou používám vyrábí Němci i pilové pásy které jsou srovnatelné s plátky do dekupírky. (3mm šířka - tloušťka 0,45mm - délka pilového listu dle typu pás.pily) a 14 Z/Z.A tak když by i pás praskl, dá se nastříhat a ještě využít do dekupírky.Mám ji staršího typu ,tak jsem ji předělal (z upnutí plátku pomocí kolíčků) , na upnutí pilových plátků bez kolíčků,jaké se dnes používají a vyrábějí.Má dosavadní zkušenost je ta,že dělení materiálu pomocí pásové pily (pokud nepotřebuješ opravdu extrémní až miniaturní křivky) , je mnohem rychlejší a příjemnější.
Vlastimil Cigáň
Člen
#4 | Zasláno: 9. 4. 2013 11:39
Zdravím. Těm kdo vyrábějí "placky" by se tenhle stabilizátor mohl hodit:

http://www.youtube.com/watch?v=5EexhzUmXL4

Dovedu si představit i sdružený přířez. Vlastik C.

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru