Vím, že negativní názory se špatně čtou, ale já jsem v tomto skeptik. Za prvé si myslím, že pokud by byl vydáván v nákladu 50 ks, a cena by byla přijatelná, nemůže to pokrýt výdaje. S nějakým příjmem z reklamy nelze při tak malém počtu výtisků počítat. Sem chodí cca 700 lidí denně a najít zadavatele reklamy je problém. Za druhé si myslím, že jeden člověk nemůže vytvořit každé 3 měsíce kvalitní obsah čísla, pokud předpokládám cca 50 stran. První dvě čísla snad, ale s každým dalším to bude větší a větší problém. A přibrat si nějakého redaktora, to jsou zase výdaje navíc. Pokud tedy nebudete jen články kopírovat odjinud. S příspěvky čtenářů taky moc nepočítejte. Snažil jsem se tady o rubriku "Jak na to", kde by se zveřejňovaly nějaké rady pro začínající, za dva roky existence jsem nedostal ani jeden příspěvek. Já bych asi zkusil nejdříve takový časopis dělat elektronickou formou, a např. po roce, kdy už bych měl nějaké zkušenosti, a časopis by si získal své příznivce, bych teprve přešel na tištěnou formu.
|