Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / ,,nádstavba,, kmene

Marcel
Návštěvník
#1 | Zasláno: 27. 10. 2012 14:42
Zdravím Vás.

Prosím o radu, jestli se dá nadstavit kmen, který bude dále řezbován jedná se javor o průměru 55 cm. délky 100 cm.
1. Spojit dva kusy nad sebe /aby částečně nahradil jednolitý kus/
2. Aby spoj byl minimalizovám / dřevo stále pracuje/

Díky M.
Jozef Miklovič
Člen
#2 | Zasláno: 28. 10. 2012 18:52
Čau Marcel, dá sa veľa vecí ale záleží čo z toho kmeňa chceš robiť. Záleží na výslednej forme. A čo to znamená "Aby spoj byl minimalizovám..." ? Aby ho nebolo vidieť?
veľa zdaru
Marcel
Návštěvník
#3 | Zasláno: 2. 11. 2012 15:40
Ahojky Jozef.
Chci vytvořit sochu /postavu/ opřenou o knen stromu v životní velikosti a část kmene bude součástí podstavce. Chtěl bych tyto kmeny dát nad sebe na výšku, uvažoval jsem to celé spojit závitovou tyčí. Ale nemám stímo zkušenost. Tyto dva kmeny byly původně jeden kus, ale kvůli manipulaci se rozřízly. To, že spoj bude vidět je mi jasné, ale stále bojuji i na papíře /1:1/ jak ztvárnit ruce, aby neupadly a přitom to vypadalo přirozeně. Napadla mě možnost z tohoto problému udělat PŘEDNOST a spoj přiznat mezerou asi 10-15 mmm, aby se i částěčně zamezilo pnutí dřeva. Když jsem to nakreslil 1:1 tak to vypadalo dosti divně až blbě.

Díky rady Marcel
Jozef Miklovič
Člen
#4 | Zasláno: 8. 11. 2012 06:41
Čau Marcel,
závitovú tyč je v danom prípade zbytočné použiť. Drevo má veľkú silu keď pracuje a tá tyč by tomu nezabránila. Urob to tak ako píšeš, priznaj spoj. Ten by bolo najlepšie riešiť čapovaním (skrytá verzia) a dotatočne hlboko aby sa ti to v polovici dielo nezlomilo a malo by to fungovať.
veľa zdaru
Návštěvník
#5 | Zasláno: 11. 11. 2012 16:10
Marcel
Ahoj Marcel,
osobně,v případě pokud je třeba, spojuji konstrukčním lepidlem.Tuba je k dostání ve stavebninách a pod.Pokud si pohraješ s povrchem a opracuješ tak ,aby ty kmeny ,či spoje seděly.Pak naneseš vrstvu a kmeny na sebe posadíš .Nemusíš ani zatahovat , obvykle vlastní váha udělá svou práci.Pokud ne,tak to obtáhni a stáhni drátem ,nebo ztužidlem. Na druhý den to už nikdo nerozlepí a můžeš klidně řezat dál a pokračovat v práci .:-) Tím lepidlem můžeš lepit i kov se dřevem,nebo kamenem ,nebo prostě vše dohromady.V případě pro exteriér ,je velmi důležité je ,že odolné proti povětrnostním vlivům! Pokud máš malé styčné plošky,použil bych ještě pro jistotu ,jak Ti píše Jozef ,čepování.

Přeji nechť se Ti daří
Vlastik C.

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)




 
   Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru