Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Dýmky

Návštěvník
#1 | Zasláno: 24. 4. 2012 17:50
Zajímám se o výrobu dýmek. Jak vyrobit ten kotel je mi jasné, ale nevím jak vyrobit vlastní tělo dýmky. Vím že se dá koupi plastový náustek ale to není ono, chtěl bych ji zkusit vyrobit celou dřevěnou a funkční. Máte nejaké typy a triky jak na to?
J.vochomurka@se znam.cz
Návštěvník
#2 | Zasláno: 24. 7. 2012 06:44
já sice nekouřím a neměl jsem ani dýmku v ruce, ale napadá mě, že by jste mohl do dřevěné tyčky vypálit nažhaveným tlustším drátem tunel. jestli jsem vás dobře pochopil :)
Honza
Návštěvník
#3 | Zasláno: 2. 10. 2012 09:30
Zdravím všechny, také se zajímám o výrobu dýmek a našel jsem super kontakt na dodavatele Bruyere
http://nozirske-oceli.cz/materialy/kategorie/2/161

Honza
Kamila
Návštěvník
#4 | Zasláno: 8. 2. 2018 14:50
Návštěvník:
ale nevím jak vyrobit vlastní tělo dýmky. Vím že se dá koupi plastový náustek ale to není ono, chtěl bych ji zkusit vyrobit celou dřevěnou a funkční.

Já bych ten akryl nezahazovala, dá se po nahřátí tvarovat třeba na halfbentku a některé mramorované designy jsou fakt smrncovní. Kamarád do nich navrtává a lepí malé swarowski kamínky a vypadá to třeba v černém akrylu bohovsky. Ale chápu, co je Váš cíl.

Troufnu si předpokládat, že dýmky nekouříte - to rozdělání náústku od hlavičky je nezbytné pro filtrovku, při rovné dýmce bez filtru natáhne dýmkař do huby močku z tabáku razdva a já osobně neznám snad ani jednoho, kdo by takovou měl - krátkou určitě ne, tam si člověk spálí zobák raz dva a krátká bezfiltrovka už je opravdu pro chlapy bez hmatu a chuti v jazyku. Navíc se rozdělaná mnohem lépe přepravuje a čistí, taky je menší pravděpodobnost, že rupne.

Když tak nad tím přemýšlím, pár známých má dýmku podle Bilba a Aragorna z Pána prstenů, to jsou celodřevěné kousky..ale vyřezat půlmetrovou zahnutou tyčku s tenoučkou dutinou, abyste na konci dobře ke dnu navrtal kotel a ještě do briáru, bůh s váma:)

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru