Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / Narex profi Vs. Stubai standart

Justinianos
Návštěvník
#1 | Zasláno: 22. 3. 2012 11:27
Rozhoduji se mezi těmito druhy dlát. Poraďte mi která z nich jsou lepší.... Děkuji Justinianos
cidlik.rezba@se znam.cz
Návštěvník
#2 | Zasláno: 22. 3. 2012 18:25
Dle mých zkušeností, když porovnávám dlátka poměrem cena verzus kvalita, jsou nejkvalitnější nástroje od pana Petra Meszaroše z Košic , Značka M-Stein ač málo známá se kvalitou dílenského zpracování i jakostí použité oceli vyrovná, ba co dím v mnohém předčí světově proslulé značky(např.Taylor,Pfeil,Aschleyi Stubai)a cenově se pohybuje max. na 2/3 jejich cen. Jsem původním povoláním hutník- metalurg se zaměřením na mech. a fyz vlastnosti kovů, dlouho již sám vyřezávám a 15 let vedu letní řezbářské kurzy ve Frýdku-Místku. Za tu dobu mi rukama prošlo mnoho rozličných nástrojů. M - Stein jsou nejlepší. Jediný malý nedostatek je ten ,že nenabízí tak bohatý rejstřík profilů jako např. Pfeil. Když si však uvědomíme ,že pan Meszaroš dláta ková v malé dílně takřka na koleni a Pfeil má ve Švýcarsku nejmoderněji zařízenou továrnu, pak je vše jasné.Ing. Tomáš Cidlík
Návštěvník
#3 | Zasláno: 23. 3. 2012 10:13
Já jen můžu potvrdit to, co napsal pan Cidlík, také vlastním pár dlátek M-Stein a jsem nad míru spokojená, jsou úžasné. Zatím se mi nedostalo do rukou dláto, které by bylo lepší....a to mám i dve od Pfeil. :-))
Justinianos
Návštěvník
#4 | Zasláno: 23. 3. 2012 19:58
O tom sem taky přemýšlel že bych si vzal dláta od M-Steina ale zároven bych si vzal rovnou nože lřičkaře...

podobné vyrábí i švédská firma Mora avšak cenove výjde cca na 700kč.... takže M-Stein vítezí tam stojí něco okolo 350Kč kus... :D

Přiložený soubor: noziky.jpg

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru