Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / třešen

jofr
Návštěvník
#1 | Zasláno: 21. 3. 2012 19:50
ahojky lidičky pomozte mi budu porážet velkou starou třešeň a proto se ptám jestly se dá z ní něco vyřezávat,jestly vůbec je na řezbu jak motorovkou tak i dláty a je li tvrdá,a jaké má vlastnosti,na co si mám dávat bacha ,výhody a nevýhody a co se zní hlavně vyřezává myslím socha jak ven i do bytu
děkuji jofr
venca
Návštěvník
#2 | Zasláno: 22. 3. 2012 10:42
jofr
No hlavně jsi si zvolil špatnou dobu na kácení,třešen´ je velice náchylná na popraskání a v téhle době kdy stromy začínají natahovat mízu to bude ještě horší.Podle mne je jediná možnost nechat to rychle nařezat na fošny,dobře je uložit a počkat co to udělá.Nebo alespon´ špalky rozštípnout nebo rozříznout na půl,odkůrovat uložit někam kde na ně nepůjde moc světla dobře zatížit a opět čekat.Ale nějakému tomu popraskání se stejně nevyhneš.Pokud máš na to kácení čas,bylo by lepší počkat a porazit tak někdy v listopadu až lednu.
jofr
Návštěvník
#3 | Zasláno: 25. 3. 2012 19:37
to mi bylo jasné že sem zvolil špatnou dobu,ale musí pryč bude se tam kopat kanalizace ,takže škoda ,mě jen napadlo že bych to odkuroval a pak bych hned začal na tom pracovat nemám totiž kde to schovat a stím popraskáním sem počítal ,bude z toho nějaké torzo a vzádu bych to říznul pilou hluboko aby rychlejš sesichala a snad tolik nepopraská,dělaj to i jiný řezbáři když pracujou s mokrým dřevem tak snad se i muj výtvor povede .
Dalibor Goždál
Návštěvník
#4 | Zasláno: 1. 12. 2012 11:32
ahoj,já dnes pokácel třešni,najde se někdo kdo má zájem!inzerát vložen v inzerci děkuji
xy
Návštěvník
#5 | Zasláno: 1. 12. 2012 17:22
Třešeň je výborná i v menších kusech na soustružnické práce.

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru