Hlavní stránka diskuzního fóra | Reagovat | Hledat |

Řezbářství a dřevořezba / elektrická řetězová pila

Douše
Návštěvník
#1 | Zasláno: 20. 4. 2019 22:59
Zdravím všechny co "dlabou" do dřeva a obracím se na vás s radou či zkušenostmi s vyřezáváním pomocí elektrické řetězové pily ,zda jít do Makity či Narex nebo snad Stihl.
douše
Návštěvník
#2 | Zasláno: 29. 4. 2019 15:39
Tak se mi nechce věřit že by nikdo neřezal "elektrikou",tak si písnu sám.
Po několika konzultacích v prodejnách půjdu do elektrické pily Stihl MSE 210 C-B.
Bral jsem ohled na váhu pily a výkon,trochu nevýhoda "boční motor"s tím že místo původní řetězky 3/8",zaměním za 1/4" ,abych mohl nasadit carvingovou lištu -stihl 1/4",1.3mm,30cm.
Nákup v prodejně Garden Technik Hranice,kde mi vyšli vstříc že si ji zapůjčím na jeden den a vyzkouším.....
Co vy na to...čekám nějakou reakci.
Jan Paďour (Janek)
Člen
#3 | Zasláno: 29. 4. 2019 17:20
Udělal si dobře, jiná značka na 1/4 přestrojit nejde. Výborné jsou lišty na rozteč 1/4 drážka 1,1 avšak s kolečkem dělají 35cm s řetězem 72vč. I carvingovku bych doporučil v 1,1. ušetříš výkon - nemá takový odpor. Navíc řetěz 1/4 1,1 je levnější nežli RMS 1/4 v 1,3.
Budoucnost je však v aku technice, zatím je to ale poměrně drahé. Mám 120 a 200 a i v extremních podmínkách řezání ledu kdy to jede měsíc bez mazání,se čerpadla nezadřela , plast nekřehne a pilky fungují parádně.
82duti@seznam.c z
Návštěvník
#4 | Zasláno: 1. 5. 2019 08:21
Jo rád bych šel do aku pily 200,ale opravdu ta cena,nejsem profík jako ty :),
i když v prodejně mně přemlouvali abych šel do aku....
Já ne že bych nebyl spokojen s aku nářadím ,ale vždy mně zradí baterie a pak kupovat nové a nové ,pak to leze zase do peněz.
Díky za tvůj názor a že si najdeš čas podělit se o tvé zkušenosti.

Jste-li registrovaný autor, přihlaste se na hlavní stránce do svého účtu a budete přihlášený i do fóra. Nejste-li zaregistrovaný autor, vyplňte pouze své jméno či přezdívku.

Vaše jméno:

Přiložte obrázků (max. 5), (.png, .gif, .jpg, .jpeg)

Fórum ČeskáTvorba.cz Powered by Simple Bulletin Board miniBB ®

© 2012 – 2024 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru